Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Beweging 19 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Karaokeyoga: meezingen tijdens de downward facing dog

Ontspanning betekent voor iedereen iets anders. De een vindt het heerlijk om de kroeg in te duiken en uit volle borst liedjes mee te zingen, de ander zoekt rust in vormen als yoga en meditatie. Maar wat nou als je deze twee combineert? Jazeker, we hebben het over karaokeyoga.

Yoga en karaoke lijken misschien twee compleet verschillende werelden, maar het blijkt een verrassend leuke combinatie. De traditionele doelen van yoga (connectie, focus en balans) blijven bij karaokeyoga hetzelfde. Maar de uitvoering is verschillend. Karaokeyoga is wat losser en biedt ruimte om gek te doen.

De funfactor

Het idee ontstond – waar kan het ook anders – in Los Angeles. Yoga-instructeur Jennifer Pastiloff zocht een manier om mensen een goed gevoel te geven en bedacht de formule karaokeyoga.

Must read: Yes: yoga is goed voor je immuunsysteem

De lessen, die bestaan uit dansen, zingen en yoga-oefeningen zijn gebaseerd op plezier. Terwijl een dj leuke hitjes draait, zijn de songteksten af te lezen van een televisiescherm.

Let it go

De ‘downward facing dog’ doen terwijl je ‘This girl is on fire’ probeert mee te zingen klinkt fantastisch toch? En, toegegeven, ook erg lastig… Maar dat je niet over een gouden keeltje beschikt of perfect de zonnegroet kan uitvoeren, doet er volgens Jennifer niet toe.

Daar moet je ook niet mee bezig zijn. Karaokeyoga gaat over loslaten en genieten van het moment. Neem jezelf dus vooral niet te serieus.

Lees ook: Waarom yoga levensverbeterende krachten heeft (volgens de wetenschap)

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in yoga. Mensen die al aan yoga doen, kunnen een nieuwe variant uitproberen en voor mensen die pas net komen kijken is het een mooie kennismaking met yoga in het algemeen.

Karaokeyoga is laagdrempelig en vooral heel erg grappig. Traditionele oefeningen worden afgewisseld met poses als ‘de luchtgitaar’.

Do try this at home

Sta je al te popelen? Helaas is de formule nog niet naar Nederland overgewaaid. Een ticket naar L.A. is misschien wat prijzig, maar je kunt het natuurlijk wel gewoon thuis proberen.

Warning: buikpijn van het lachen gegarandeerd.

Meer over yoga?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️