Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 19 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn Bedrock’s favoriete podcasts over ‘gelukkig zijn’

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank. Oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de knop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Dit zijn de leukste podcasts over gelukkig zijn.

Ben je klaar voor een happiness boost? Check dan direct deze podcasts.

The Science of Happiness

Het online magazine Greater Good Magazine komt met een hele reeks aan podcasts. In elke 20-minuten-durende aflevering worden komen allerlei thema’s aan bod, onder andere over how to be happy.

Al deze podcasts zijn gebaseerd op onderzoek en zijn tips voor een gelukkiger en betekenisvol leven. De afleveringen gaan in op dankbaarheid, liefde, zelf-hulp, positieve psychologie en mindfulness.

Luister naar → The Science of Happiness.

How to Live a Full Life

Online magazine Live Happy interviewt voor hun podcastserie over ‘gelukkig zijn’ verschillende bekende psychologen en experts. Eén van de afleveringen heet ‘How to Live a Full Life’, gemaakt door Thomas Moore. De Amerikaanse auteur schreef eerder de besteller ‘Care of the Soul’.

De podcast gaat in op hoe belangrijk je jeugd is, hoe spiritualiteit steeds belangrijker kan worden als je ouder wordt én hoe je belangrijke waarden kan aannemen voor een gelukkiger leven. De podcast duurt 24 minuten.

Luister naar → How to Live a Full Life with Thomas Moore.

https://www.bedrock.nl/podcasts-duurzaamheid/

Bringing the Science of Happiness to your Earbuds

Het podcastkanaal Positive Psychology komt – zoals de naam al zegt – met allerlei podcasts over positieve psychologie. En daar kunnen we nog veel over leren. Deze redelijk lange podcast (45 minuten) is gemaakt door Kirsten Truempy. Zij gaat in op de waardering van kleine dingen in het leven, zoals de relaties die je hebt, maar ook je gevoelens en emoties.

Het is makkelijk om deze voor lief te nemen, want deze dingen zijn er nou eenmaal. Het is heel menselijk om altijd als rupsje nooitgenoeg meer en meer te willen. Kirsten leert je blij te zijn met de dingen die je hebt.

Luister naar → Bringing the Science of Happiness to your Earbuds.

Je angsten overwinnen en leven in het hier en nu

De Nederlandse podcastmakers van ‘Leven Zonder Stress‘ gaan in op allerlei onderwerpen omtrent gelukkig zijn. Elke podcast wordt steeds door een andere expert gemaakt. De meest recent aflevering heet ‘Je angsten overwinnen en leven in het hier en nu’ van Jan van Delden. Hij woont in Frankrijk en komt nog vaak naar Nederland om te spreken over gelukkig zijn en wat het betekent. Het is een interessante blik op het leven waardoor je meer leert genieten van het nu.

Luister naar → Je angsten overwinnen en leven in het hier en nu

Meer lezen over de zoektocht naar geluk?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️