Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 28 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Bedrock Talks: over feminisme en gelijkheid met Milou Deelen

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer gaan podcast-hosts Rosa en Lisanne in gesprek met journalist, activist én feminist Milou Deelen.

Dit keer hebben we het namelijk over feminisme en gelijkheid.

Podcast over feminisme en gelijkheid

Een podcast over feminisme, daar keken we al een tijdje naar uit. Want hoewel het onderwerp enigszins beladen is – of in elk geval lijkt – is het ontzettend relevant (wat natuurlijk vaak het geval is met beladen onderwerpen). Juist nu. En ja ook in Nederland, waar veel zaken ogenschijnlijk goed geregeld lijken.

Discriminatie op basis van sekse, schoonheidsidealen, intimidatie op straat en op de werkvloer, loonkloven, betrouwbaarheid en kansen in het algemeen. Zomaar een greep uit zaken die nog steeds orde van de dag zijn, ook al lijkt jij daar misschien niets van te merken.

Ook lezen: Waarom echte mannen feministen zijn

We hebben misschien niet eens door dat we er last van ondervinden. Zo verdienen vrouwen gemiddeld 15 procent minder dan mannen (maar ja, bespreek je dat met collega’s?) en vinden velen het nog steeds dood normaal dat de vrouw thuis voor de kinderen zorgt en de man werkt (in een heteroseksuele relatie dan).

Werkt een moeder fulltime, dan wordt haar al snel gevraagd hoe ze dat dan thuis doet. Een man wordt dat niet snel gevraagd. Je begrijpt: hoog tijd dat we het onderwerp aansnijden Bedrock Talks.

Bedrock Talks met Milou Deelen

Grote kans dat je de naam Milou Deelen in de laatste jaren voorbij hebt zien komen. Ze kreeg veel media-aandacht toen ze een video maakte over slutshaming, schrijft inmiddels voor allerlei bladen en kranten over onder andere inclusiviteit, schreef met Daan Borrel het boek Krabben én maakte een documentaire ‘F-woord’.

De 25-jarige Deelen spreekt zich openlijk uit over activisme, feminisme en gelijkheid en dus leek het ons de uitgelezen persoon om mee in gesprek te gaan over feminisme.

Hoe snijdt je het onderwerp aan? Hoe kom je op voor gelijkheid tussen mensen en dus ook tussen mannen en vrouwen? Zonder de sfeer te bederven als je gezellig aan tafel zit?

Alvast een kleiner spoiler: feminisme is maar net zo zwaar als je het zelf maakt. Okselhaar en beenhaar kán, maar in principe schuilt er bíjna in een ieder van ons een feminist. Tenminste, dat hopen we.

Je hoort het allemaal in de nieuwste aflevering van Bedrock Talks!

Luister Bedrock Talks over feminisme en gelijkheid

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Meer Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️