Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 28 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Op deze online platforms (ver)koop je het beste tweedehands kleding

Steeds meer mensen zetten zich af tegen fast fashion en gaan op zoek naar groenere alternatieven. Kleding een tweede leven geven is vaak duurzamer dan een item zomaar weggooien. Zowel aan de koop- als de verkoopkant is tweedehands groeiende, of je dat nou in een winkel of online doet. In die laatste categorie zijn deze platforms voor tweedehands kleding geliefd.

Tijd voor de herfstgarderobe? Dan wil je deze platforms zeker even een bezoekje brengen.

Beste platforms voor tweedehands kleding

Dit zijn de favoriete platforms van de BEDROCK-redactie.

The Next Closet

Liefhebbers van designer en luxueuze items kunnen terecht bij The Next Closet. Van Gucci en Chanel tot Ganni en Chloé: hier vind je werkelijk alles waar een modehart sneller van gaat kloppen. De gehele collectie wordt streng gecureerd, waardoor je hier geen kapotte items of kleding van slechte kwaliteit shopt. Fijn om jezelf te trakteren op iets moois of die ene investering een nieuw leven te gunnen.

Sellpy

Weinig tijd om zelf foto’s te maken, maar wel een hele tas met kleding die je niet meer past of draagt? Dan biedt Sellpy uitkomst. Dit relatief nieuwe platform neemt het grootste gedeelte van de verkoop voor jouw uit handen; het enige dat jij hoef te doen, is een plastic tas bestellen en deze gevuld met kledingstukken terugsturen. Nadat Sellpy alles heeft nagekeken, kun je de prijzen nog aanpassen. Doordat het proces zo weinig tijd kost, word je er overigens niet rijk van: Sellpy betaalt je zo’n 40% van de opbrengst uit, de rest gaat naar administratiekosten en winst voor het platform.

Vinted

Op Vinted is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Het is namelijk een van de grootste platforms voor tweedehands kleding, en daardoor is het aanbod gigantisch. Dat maakt het soms lastig zoeken naar parels, maar wie bewust op zoek gaat naar favoriete items of merken, weet ze wel te vinden. Tweedehands nog duurzamer maken? Voer dan in het zoekveld je eigen woonplaats in en (ver)koop op de fiets of te voet.

Marktplaats

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar ook good old Marktplaats is nog altijd een goede optie om oude spullen te (ver)kopen. Vooral wanneer je een boel kledingstukken in één keer kwijt wilt of het liefst in de buurt shopt, zit je bij Marktplaats goed. Zowel als koper als verkoper doe je hier veilig zaken.

Vestiaire Collective

Vestiaire Collective is de internationale versie van The Next Closet. Hierbij koop en verkoop je over de hele wereld pre loved designeritems. Hoewel er prachtige stukken op dit platform staan, is het uit deze lijst misschien wel de minst duurzame optie: een tas of broek uit bijvoorbeeld Spanje laten komen, is bepaald niet groen. Ga er dus bewust mee om en shop enkel de items die je een lang tweede leven zal geven.

Tweedehands kleding kopen? Hier moet je op letten volgens een expert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️