Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 28 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Beschik jij over deze 5 eigenschappen? Ontdek je innerlijke heks

Wanneer ben je een heks? Veel vrouwen hebben het zich ongetwijfeld weleens afgevraagd. Heksen werden vroeger verbannen uit de maatschappij, maar tegenwoordig kunnen ze hun magische krachten en energie juist inzetten om de wereld een stukje mooier te maken.

Zéker na het zien van Corina’s bekentenis in B&B Vol Liefde kan het zomaar zijn dat de gedachte aan ‘heks zijn’ ook door jouw hoofd rondspookt. Als heks ben je verbonden met de natuur, dieren en heb je de mogelijkheid om de kennis en energie in jezelf in te zetten voor anderen.

Heksen beschikken over bovennatuurlijke krachten die je, als je daar voor openstaat, verder kunt ontwikkelen. Je kunt ze ook wegstoppen, dan blijven ze onbenut. Of je wel of geen zogenaamde wicca bent, voel je aan. Het draait om vrouwelijkheid, magie en de kracht van de natuur.

Er is zelfs een Hexacademy waar je jouw innerlijke heks verder kunt doorgronden. Heks zijn is geen hobby of interesse, het is een levensstijl waarbij alles met elkaar verbonden is. Een heks is één met de natuur, één met zichzelf, heeft een haarscherpe intuïtie en weet hoe ze (soms bovennatuurlijke) krachten kan gebruiken.

De 5 eigenschappen

Ontdek of jij het in je hebt!

1. Je voelt energieën aan

Heksen zijn extreem empathisch. Ze voelen energieën uit de omgeving haarfijn aan. Deze gevoeligheid behoudt zich niet alleen tot energieën van mensen, maar ook dieren, planten of zelfs de aanwezigheid van geesten zijn voelbaar.

Het verschil tussen met gewone empathische personen, is dat heksen deze energieën ook inzetten met een bepaald doel. Ze kunnen hun krachten gebruiken in magische rituelen.

2. Leven met het ritme van de maan

Heksen leven met de maan. Of ze goed of slecht slapen, is te danken aan de maan. Bepaalde rituelen krijgen meer kracht dankzij de maan. De maan is een belangrijke bron van natuurkracht en heksen voelen zich dan ook enorm aangetrokken tot de maan. Hetzelfde geldt voor edelstenen, die ze tevens opladen bij volle maan.

3. Aantrekkingskracht tot dieren

Vliegen vogels vaak met je mee, willen katten je alsmaar kopjes geven en zijn honden niet bij je weg te slaan? Heksen worden omringd door dieren, want dieren voelen een energetische connectie met wicca’s.

4. Je hebt voorspellende dromen of visioenen

En dan hebben we het niet over één droom die toevallig uitkomt. Nee. Het gaat om levendige voorspellende dromen die keer op keer terugkomen. Een heks kan zelfs overdag visioenen hebben, of een déjà vu. Dit laatste komt vaak omdat ze in verbinding staan met vorige levens.

5. Helen is je tweede natuur

Helen is een bijzondere gave en komt niet bij iedereen tot uiting, maar sommige heksen kunnen iemand helen door gedachten of aanrakingen. Denk aan het verzachten van brandwonden. Het verminderen van migraine. En het wegnemen van lichamelijke ongemakken.

Door handoplegging of soms zelfs door er alleen maar aan te denken, help jij een vriendin van wratten af. Of krijg jij die tante met hartzeer weer aan de man. Met deze magische krachten kun je zoveel mooie dingen bereiken.

Gebruik de krachten die je hebt positief! De meeste heksen geloven in een vorm van karma die ze “drievoudige wet” noemen: want alles wat je doet, komt drievoudig terug

wijsheid van de heks
Cover boek via Bol.com

De wijsheid van de heks is een leestip als je je wilt verdiepen in het onderwerp.

Lieve (35): ‘Ik ben een moderne heks’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️