Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 25 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze 7 planten overleven het op een kantoor zonder daglicht

Op de meeste grote kantoren is weinig groen te vinden. Op zich is dat niet heel gek, omdat de overlevingskans zonder daglicht, op een tl-verlicht kantoor, meestal niet heel groot is. Toch is het zonde, want planten zorgen niet alleen voor sfeer en een hogere luchtvochtigheid, maar ook voor meer productiviteit, een beter humeur en minder stress.

Wij gingen daarom op zoek naar planten die zonder daglicht kunnen overleven en dus prima op een donker kantoor kunnen staan.

Calathea

De Calathea is één van onze favoriete planten hier op de redactie, en dat komt doordat de patronen en kleuren op de bladeren instant voor sfeer zorgen. Ideaal dus voor op kantoor. Bovendien groeit de plant goed bij gemiddeld tot weinig licht en haalt ‘ie daarom ons lijstje.

Van deze ondergewaardeerde stadsplanten wordt zeep gemaakt

Vrouwentongen (Sanseveria)

De Vrouwentongen is volgens veel mensen één van de gemakkelijkste kamerplanten om te verzorgen. Handig op een kantoor waar de plant mom onder de collega’s ook weleens op vakantie gaat.

De Vrouwentongen hoeft niet veel licht. Onthoud wel: hoe donkerder de plek, hoe minder water de plant nodig heeft. En hoe minder hard ‘ie groeit!

Drakenbloedboom (Dracaena)

De Dracaena, die in het Nederlands de spannende naam Drakenbloedboom heeft, is een stukje groter en daarom een goede toevoeging aan je beginnende urban jungle op kantoor. Net als de andere planten in dit lijstje is de Dracaena geen fan van veel zonlicht. Bovendien kan de plant weken zonder water!

Lepelplant (Spathiphyllum)

Naast zijn tropische look en het feit dat de Lepelplant weinig licht nodig heeft, heeft ‘ie nog een groot voordeel. Door z’n grote bladeren produceert hij veel zuurstof én haalt hij schadelijke stoffen uit de lucht.

10 eetbare planten die je zo uit de Nederlandse natuur plukt

Let op: als je helemaal geen daglicht hebt, zal deze plant het ook prima doen, maar zal ‘ie niet bloeien. Enne, zorg voor een plant mom of dad op kantoor, want deze plant houdt van water. Lots of it!

Agleonama

Heeft niemand groene vingers op kantoor? Het is moeilijk om de Agleonama niet levend te houden. Slecht licht, droge lucht, geen water? De Agleonama kan het allemaal hebben. Daardoor is het de ideale kandidaat voor meer groen op kantoor.

Kentia

De Kentia palm geeft je kantoor een tropisch tintje en stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Door zijn grote verschijning fleurt ‘ie meteen het hele kantoor op. Niet geheel onbelangrijk is de Kentia palm ook nog eens gemakkelijk in onderhoud en daarom een match made in heaven.

Planten in je kamer: dit zijn onze 5 favorieten mét hun gezondheidsvoordelen

Zamioculcas

Als deze plant te veel licht krijgt, groeit hij zo hard dat ‘ie uiteindelijk bezwijkt onder z’n eigen gewicht en sterft. Goed nieuws voor kantoren waar weinig licht is dus. Met zijn kleine blaadjes heeft hij een schattige look. Bovendien is de Zamioculcas makkelijk in onderhoud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️