Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 30 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Planet Care Challenge dag #7: op micro-avontuur bij jou in de buurt

In een wereld die heter is dan je kersverse lover, 68 procent van de dierenpopulaties is verdwenen volgens onderzoek van het WWF, we op een klimaatkantelpunt komen waarbij we niet langer kunnen wegkijken én we wel houden van een uitdaging, is het hoog tijd voor de BEDROCK Planet Care Challenge! De hele week staat in het teken van het zorgen voor de planeet, met elke dag een ander thema. Doe je mee?

Onlangs was het weer World Earth Day: dé dag dat we wereldwijd stilstaan bij de gezondheid van de aarde. En die kan onze hulp op z’n zachts gezegd flink gebruiken. Een perfecte reden dus om jezelf, vrienden en familie uit te dagen om met jezelf en ons de Planet Care Challenge aan de te gaan.

We helpen je er doorheen!

Planet Care Challenge dag #6: micro-avontuur in de buurt

Bij vakanties of reizen denken we vaak aan verre, tropische oorden. Op social media zien we dan ook kiekjes vanuit de meest verre uithoeken ter wereld komen. Maar wie zegt dat je naar de andere kant van de wereld moet reizen om tot rust te kunnen komen of om te kunnen genieten van het buitenavontuur?

Door niet ver weg te vliegen, verminder jij jouw klimaatimpact namelijk aanzienlijk!

Micro-avontuur

Wie behoefte heeft aan een paar dagen rust of juist een paar dagen avontuur in de natuur, kan dat net zo goed dichtbij huis vinden. Nederland biedt tal van onontdekte, rustige en prachtige plekjes, eco-campings, stranden, bossen (mét boshuisjes en boomhutten) en natuurgebieden, die je alle rust of avontuur kunnen bieden.

Wist je dat Nivon bijvoorbeeld allerlei toffe hikes door het land organiseert, van dagenlang hiken door de duinen tot eindeloos wandelen door de prachtige bossen die ons land rijk is?

Geen verre reizen? Dit zijn de tofste micro-avonturen in Nederland

Ook kun op allerlei plekken door Nederland heuse kampeervlotten afhuren om op te logeren, op avontuur gaan in één van onze autoloze Waddeneilanden én is er ongetwijfeld een toffe stadscamping bij jou in de buurt.

Via platformen als GoBoony huur je voor een paar dagen een heus kampeerbusje om het avontuur niet ver van huis te zoeken.

Welk micro-avontuur ligt op jou te wachten

Voor de laatste dag van deze Planet Care Challenge dagen we jou uit om vandaag het vertier bij jou in de buurt te zoeken. Welke dosis natuur en avontuur kan jij bij jou in de buurt vinden? Van het plukken van wilde bloemen (hallo lente!) tot het sterren kijken bij jou in de achtertuin tot een mini-avontuur in eigen land: welk micro-avontuur ligt op jou te wachten?

Deel jouw Planet Care Challenge en tag de Instagrampagina van BEDROCK. Vinden we leuk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️