Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 26 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Planet Care Challenge dag #3: een eco-rondje door de keuken

In een wereld die heter is dan je kersverse lover, 68 procent van de dierenpopulaties is verdwenen volgens onderzoek van het WWF, we op een klimaatkantelpunt komen waarbij we niet langer kunnen wegkijken én we wel houden van een uitdaging, is het hoog tijd voor de BEDROCK Planet Care Challenge! De hele week staat in het teken van het zorgen voor de planeet, met elke dag een ander thema. Doe je mee?

Afgelopen zaterdag was het World Earth Day. Dé dag dat we wereldwijd stilstaan bij de gezondheid van de aarde. En die kan onze hulp op z’n zachts gezegd flink gebruiken. Een perfecte reden dus om jezelf, vrienden en familie uit te dagen om met jezelf en ons de Planet Care Challenge aan de te gaan.

We helpen je er doorheen!

Planet Care Challenge dag #3: de keuken in

Op de derde dag van de Planet Care Challenge duiken we de keuken in! Elke dag van deze week focussen we op een ander thema dat we makkelijk en blijvend kunnen verduurzamen.

In de keuken komen we eigenlijk de hele dag door en is dus bij uitstek dé plek waar we simpel en effectief heel wat duurzame aanpassingen kunnen maken.

Keukenkastjes

Te beginnen bij alle verpakkingen! We dagen je vandaag uit om eens te kijken welke pakken, zakjes en producten in jouw keukenkastjes staan. Welke producten kan je vandaag nog verpakkingsvrij maken door ze in een glazen potje te doen (en je meteen beter zicht hebt op wat en hoeveel je hebt!) en welke producten kun je voortaan in bulk kopen?

Welke producten staan er al heel lang te verstoffen en welke producten heb je misschien dubbel? Probeer je kastjes georganiseerd en overzichtelijk te maken, en het liefst dus waar het kan verpakkingsvrij! Op die manier heb je een beter overzicht wat er in huis is. Dat maakt het makkelijk om te koken met wat je hebt in plaats van alles steeds opnieuw bij te kopen.

Ecologische schoonmaakmiddelen

Dan wordt het nu tijd om de chemicaliën in de keuken eens onder de loep te nemen. Welke schoonmaakmiddelen staan er bij jou onder de wasbak? Het idee dat je het keukenblad, de keukenkastjes en de afwas enkel écht goed schoon krijgt met grof geschut is inmiddels (gelukkig!) allang verleden tijd.

Koken zonder afval? Dit zijn de lekkerste (en makkelijke) zero waste recepten!

Inmiddels zijn er eindeloos veel goede en natuurlijke schoonmaakmiddelen te koop bij de meeste supermarkten. Waarom dat een goed idee is? Op die manier komen er geen schadelijke stofjes via de wasbak in het milieu terecht!

DIY

Wil je zelf aan de slag? Dan kan je vrij gemakkelijk zélf allerlei natuurlijke schoonmaakmiddelen maken. Van een allesreiniger tot zeep! Benieuwd hoe je dat doet? Zó maak je eigen schoonmaakmiddelen.

Dag #3 zit erop! Morgen staat in het teken van de natuur bij jou in de buurt… Tot morgen! Vergeet de Planet Care Challenge te volgen via de Instagrampagina van BEDROCK.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️