5 lekkere, gezonde én vega recepten voor een lente picknick

Corona mag dan nog niet voorbij zijn, gelukkig bieden het mooiere weer en de langere dagen weer nieuwe mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld lekker old school en een tikkeltje romantisch met een goedgevulde picknickmand op stap gaan. 

Dit zijn 5 lekkere, gezonde én vegetarische picknickmand recepten van ons culinaire zusje Culy.

Bewuste picknickrecepten

Het perfecte eten voor een goede picknick moet aan een aantal eisen voldoen. Zo wil je het liefste dat het lang lekker blijft, makkelijk van tevoren te bereiden is en je het op een makkelijke manier kan meenemen.

Om er ook nog een bewuste picknick van te maken zijn vegetarische en gezonde gerechten een pré. Daarom delen wij de lekkerste vega picknickrecepten van ons zusje Culy.nl

1. Taboulehsalade

Tabouleh is een smaakvolle frisse salade met veel verse kruiden. Het grootste voordeel: na een paar uur in je picknickmand te hebben gelegen smaakt die alleen nog maar lekkerder!

Ingrediënten voor één flinke schaal:

  • 3 bossen platte peterselie
  • 1/2 bosje munt
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 groene peper
  • 400 gram rijpe tomaten
  • 1 à 2 citroenen
  • 75 gram bulgur
  • Olijfolie
  • Peper en zout

> Bereiding: Taboulehsalade

Bron: Culy

2. Gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola

Wraps kun je heel goed koud eten en neem je ook gemakkelijk mee in de picknickmand door ze in aluminiumfolie te rollen (of liever een duurzamere variant!). Met deze gezonde variant krijg je ook nog eens makkelijk je dagelijkse portie aan groenten binnen!

Ingrediënten voor twee wraps

  • 650 gram bloemkool in roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kerrie
  • Zeezout
  • 2 Libanese wraps, gewone wraps of pita’s
  • 100 gram rucola
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 eetlepels koriander fijngehakt
  • Hummus
  • Za’atar naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

> Bereiding: gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola

Gezonde wraps met bloemkool en hummus
Bron: Culy

3. Pastasalade caprese met burrata

Een koude pastasalade stilt de trek en blijft buiten de koelkast een lange tijd goed. Deze pastasalade met burrata en tomaatjes, maak je ook nog eens in een handomdraai!

Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 250 gram farfelle pasta
  • 1 bol burrata
  • 35 gram pijnboompitjes
  • 350 gram cherrytomaatjes
  • Flinke bos verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 100 gram verse pesto

> Bereiding: pastasalade caprese met burrata

Bron: Culy

4. Sandwich met avocado, bietjes en roomkaas

Een sandwich blijft natuurlijk een klassieker voor in de picknickmand. Door het roze van de bietjes ziet deze variant er extra vrolijk uit!

Ingrediënten voor twee broodjes:

  • 4 bruine boterhammen
  • 4 volle eetlepels roomkaas
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1-2 gekookte bietjes
  • Beetje citroensap
  • Gemengde sla (rucola en veldsla) of kiemen
  • Houten prikkertjes

> Bereiding: sandwich met avocado, bietjes en roomkaas

Bron: Culy

5. Vegan glutenvrije kokosballetjes

Met iets zoets maak je de picknickmand compleet. Deze kokosballetjes zijn vegan, glutenvrij, zien er leuk uit en smaken ook nog eens érg goed.

Ingrediënten voor 12 kokosballetjes:

  • 90 + 70 gram ongezoete kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels ongezoete kokosmelk
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

> Bereiding: vegan glutenvrije kokosballetjes

Bron: Culy

Maak de picknick extra feestelijk met deze goddelijke virgin cocktails en zelfgemaakte hummus om in te dippen. Succes gegarandeerd!

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
5 lekkere, gezonde én vega recepten voor een lente picknick
Sluiten