Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 5 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Ben jij een oude ziel? Dit zijn de 10 kenmerken van een oude ziel

Een ‘oude ziel’, je hebt er vast weleens van gehoord. De term wordt regelmatig gebruikt wanneer we denken dat iemand wijs is of veel heeft meegemaakt. Maar hoe weet je eigenlijk écht of je een oude ziel bent?

Er zijn een aantal bijzondere kenmerken waaraan je kan herkennen of jij misschien wel een oude ziel bent!

Een oude ziel

Ieder mens op aarde heeft een ziel. We zijn immers veel meer dan alleen een lichaam dat ons van A naar B draagt en ons brein dat ons de hele dag door gedachten doorstuurt. Iedereen mens heeft een bewustzijn en daarmee ook een ziel.

Nu wordt in veel, vaak Oosterse religies geloofd dat wanneer we vroeg of laat komen te overlijden, ons lichaam wellicht sterft, maar onze ziel niet.

Een ziel zou nog veel langer op aarde kunnen blijven rondzweven op aarde. Waarom? Ieder leven leert de ziel een nieuw les, voor zichzelf of anderen om zich heen. Dat is de reden dat een oude ziel – één die dus al langere tijd op aarde is – vaak wordt gezien als een wijs iemand. Ook al is diegene nog maar héél jong.

Best bijzonder toch?

Oude ziel herkennen

Nu zijn we in meer of mindere mate allemaal een oude ziel, maar toch lijkt de één hier op de één of andere manier langer rond te hangen dan de ander. Benieuwd hoe je iemand met een oude ziel herkent?

Een oude ziel kan je herkennen aan deze 10 kenmerken:

1. Diepere wijsheid van het leven

Sommige mensen hebben van nature een soort innerlijke wijsheid in zich, ook al zijn ze nog maar een kind. Dat kan erop duiden dat de ziel van het kind ouder is dan die de ouders.

2. Mediamieke gaven

Een oude ziel kan je vaak herkennen aan iemand die meer in contact staat met de spirituele wereld, en heeft vaak helderziende of helderhorende gaven.

Iedereen heeft dit soort paranormale gaven overigens in zich, maar niet iedereen komt er mee in contact. Een oude ziel doet dal wél.

3. Spiritueel bewustzijn

Een oudere ziel staat vaak dicht in contact met de spirituele wereld en weet dat er meer is tussen aarde en hemel. Een oude ziel helpt vaak anderen mee op hun spirituele pad.

4. Kunnen vergeven

Je kunt een ander vergeven, hoe moeilijk dat soms ook lijkt. Iemand kunnen vergeven betekent namelijk je ego opzij kunnen zetten.

5. Je niet identificeren met je ego

Dat brengt ons meteen op het vijfde kenmerk waaraan je een oude ziel kunt herkennen: namelijk de capaciteit om voorbij je ego te kunnen gaan, bijvoorbeeld om een ander te kunnen vergeven.

6. Mensen komen naar jou toe met hun verhaal

Op de één of andere manier lijk je mensen aan te trekken die graag hun verhaal met je delen, ook al ben je soms nog maar heel jong. Je hebt nu eenmaal graag diepe gesprekken en bent niet iemand die gaat voor small talk.

7. Hoogsensitief

Mensen met een oudere ziel zijn vaak hoogsensitief, ofwel een Highly Sensitive Person (HSP). Als HSP’er ben je vaak extra gevoelig voor prikkels om je heen, zoals geluid, maar ook voor de energie van andere mensen in de ruimte.

Benieuwd hoe je weet of je hoogsensitief bent? Dít zijn de kenmerken van een HSP’er.

8. Je houdt van rust en stilte

Je houdt van je eigen ruimte en trekt je graag terug om tijd te hebben voor jezelf. Een oude ziel is immers gevoelig voor de energie om zich heen en vindt het daarom fijn om rust te hebben.

Sociale verplichtingen even laten voor wat het is of vaak de natuur op zoeken, werkt daarom voor hen juist opladend.

9. Je hebt een sterke intuïtie

Iemand met een oude ziel leeft voornamelijk vanuit zijn gevoel, en minder vanuit de ratio. Je volgt je intuïtie en weet vaak zonder uit te leggen wat goed voor je voelt.

10. Je voelt je anders

Als iemand die extra gevoelig is, graag diepe gesprekken heeft, helderziend is of sterk z’n gevoel volgt, kan je je vaak anders voelen dan de mensen om je heen. Helemaal als je jonger bent, kan het lijken alsof jij de enige bent die andere gedachten of interesses heeft.

Weet dat er niks mis is met je wanneer je je anders voelt, net zoals dat er niets mis is met anderen. Jíj zweeft misschien gewoon al iets langer rond op aarde, hoe mooi is dat?

De 11 type soulmates die je kunt tegenkomen in je leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️