Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 2 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Vanavond staat de nieuwe maan in Steenbok: dit merk je ervan

Op 2 januari is het weer zover; een nieuwe maan staat voor ons klaar. Als start van een nieuwe periode maakt zij ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Steenbok draait het volledig om onze carrière en het doorzettingsvermogen dat we hebben!

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van deze nieuwe maan in een sterrenbeeld die ons nieuwe inzichten geeft over hoe we ons leven een nieuwe invulling gaan geven. Zelfs als je denkt alles op een rij te hebben.

Nieuwe maan in Steenbok

In een tijd waarin we geleefd worden door de maatregelen, voelt het alsof we zijn overgeleverd aan de storm waarin we zitten. We leven van persconferentie naar persconferentie en hebben het gevoel controle te verliezen. In tijden waarin het moeilijk is, zijn we overgeleverd aan onze eigen discipline en doorzettingsvermogen om het tij te keren.

Nu de nieuwe maan in Steenbok staat, krijgen we nieuwe inzichten over de mogelijkheden en kracht die we zelf bezitten om weer de controle in eigen hand te nemen.

Nieuwe maan = nieuwe inzichten

Tijdens de nieuwe maan op 2 januari komen maan en zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. De zon met invloed op onze algemene gevoelens en de maan met invloed op ons onderbewustzijn zorgen samen voor een krachtige maanenergie om te resetten voor een nieuw begin.

De start van de fase breekt aan als de maan tussen aarde en zon schuift, waardoor het zonlicht onderbroken wordt en de maan in het duister valt. Een momentje om in jezelf te keren en te voelen wat jouw hart en onderbewustzijn je vertelt. Zeg maar hallo tegen nieuwe inzichten, want dit is een gamechanger!

Hoe je vanavond de nieuwe maan kunt vieren

De nieuwe maan van januari staat in Steenbok, een sterrenbeeld dat zich kenmerkt door zijn ijzeren discipline en verantwoordelijkheid. Geen flierefluiter die zijn leven vergooit, maar een sterrenbeeld die ons laat zien dat we met bloed, zweet en tranen alles kunnen bereiken.

We moeten onszelf blijven ontwikkelen om alles uit het leven te halen, stil zitten is geen optie als het aan deze berggeit ligt. Dit kan een gevoel van stress geven, maar dankzij de nuchterheid van dit sterrenbeeld kan je daar prima mee dealen als je maar je handen laat wapperen.

Waarheid

De inzichten van de nieuwe maan kunnen hard zijn. Steenbok komt niet met leuke boodschappen, maar toont ons de waarheid en de mogelijkheden waar we zelf over beschikken. We zijn niet hulpeloos, want in elke situatie hebben we de keuze hoe we er mee om gaan. Een harde les, maar wel een die je altijd bij zal blijven als je bewust wordt van je eigen patronen.

7 podcasts die je helpen groeien in je carrière en de rest van je leven

Door de les die Steenbok je leert, leer je opnieuw naar de toekomst te kijken. Gebruik daarom deze nieuwe maan op naar de toekomst te kijken en uit te stippelen wat je wilt bereiken. Een goed vooruitzicht geeft altijd motivatie. Investeer hierbij vooral in de lange termijn projecten die je verder zullen helpen dan de korte pleziertjes, zoals het beleggen van je spaargeld in plaats van coffee to go te kopen.

Fijne nieuwe maan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️