Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 22 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

7 podcasts die je helpen groeien in je carrière en de rest van je leven

Op de Bedrock-redactie zijn we groot fan van podcasts. Al helemaal als je er ook nog eens iets van opsteekt wat je vooruit helpt. Doe je oortjes in bij een goede sportsessie, een blokje om of tijdens het schoonmaken en in een half uur tot een uur ben je een stuk wijzer over een bepaald onderwerp.

Heb je alle afleveringen van Bedrock Talks al gehoord en ben je op zoek naar meer podcasts waar je echt iets aan hebt? We verzamelden 7 podcasts die je helpen groeien in je carrière en de rest van je leven.

Work in Progress

Work in Progress is de podcast van Intermediair. Net als op de website draait het in de podcast helemaal om carrière, work-life balance en persoonlijke groei. Onderwerpen als de 6-urige werkdag, het trainen van geluk en het maken van een carrièreswitch komen voorbij.

Niet elk onderwerp zal je waarschijnlijk onwijs aanspreken, maar met 43 afleveringen zullen er zeker een hoop zijn die dat wél doen. Omdat ze ongeveer een half uurtje duren is deze podcast ideaal te beluisteren tijdens je wandeling in de pauze. Te vinden op Spotify en iTunes als je zoekt op Intermediair Podcast!

Without Fail

Natuurlijk is het super inspirerend om andermans succesverhalen te horen, maar eigenlijk leren we het meest van de keren dat we keihard op onze gezichten vielen. Dat is waar de podcast Without Fail dan ook over gaat. De podcast heeft elke keer totaal andere mensen te gast, maar ze hebben één ding gemeen: ze vertellen hoe ze gefaald hebben en wat ze daarvan hebben geleerd.

In de eerste twee afleveringen hoor je bijvoorbeeld het verhaal van Andrew Mason. Hij is de oprichter van Groupon, maar werd ontslagen bij zijn eigen bedrijf. Een leerzame podcast, één die ook onwijs fijn is om te beluisteren in een tijd waar we via social media voornamelijk andermans successen zien.

Hiding in the Bathroom

Ben jij introvert? Let dan even op. Ondernemer Morra Aarons-Mele bespreekt belangrijke onderwerpen als hoe je het beste om kunt gaan met het imposter syndrome, met het patriarchaat en een lastige baas. Maar ook onderwerpen als leiden als een introvert en het belang van self-care komen voorbij.

Onderwerpen die voor veel mensen interessant zijn, maar Morra maakte deze podcast als ‘an introvert’s roadmap to getting out there’. 

Helaas maakt Morra geen nieuwe afleveringen meer, maar er zijn er genoeg te beluisteren!

https://open.spotify.com/episode/2UxnQj0Sj3qvvyH1ialqa5?si=r6qXYVewSJinU1MRJptvqw

How’s Work?

Op de Bedrock-redactie zijn we behoorlijk fan van psychotherapeut en relatie– en seksdeskundige Esther Perel. In haar podcast ‘Where should we begin’, hoor je fragmenten uit échte sessies relatietherapie die Esther Perel geeft aan koppels.

Maar inmiddels heeft ze nóg een podcast gelanceerd, maar nu over het werkleven. In de podcast How’s Work? geeft Esther Perel therapie aan werknemers die zich ongelukkig voelen op het werk. Ook een must listen dus!

100% Inspiratie

Met meer dan 1 miljoen streams is het duidelijk: de 100% Inspiratie podcast is populair. Dat is niet alleen doordat host Thijs Lindhout gasten als André Kuipers, Gerard Ekdom, Kim Holland en Guido Weijers interviewt op het gebied van geluk en/of succes, maar ook door zijn enthousiasme. Hij vraagt ze naar hun succes, maar vooral ook de weg ernaar toe.

De Ben Tiggelaar Podcast

Bestsellerauteur en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar is de host van deze BNR-podcast over persoonlijk leiderschap. Elke aflevering schuift er een bijzondere gast aan met inzichten die je helpen verder te ontwikkelen in je werk en de rest van je leven.

Zo was onder andere de uitvinder van ‘omdenken’ al te gast en de directeur van The School of Life Amsterdam. Onderwerpen als angsten overwinnen, stress tegengaan, racisme op werk aanpakken en werkgeluk komen aan bod.

https://open.spotify.com/episode/6YT5S8DK41lUskJLwgXXB8?si=VU_59zABRqeDZMBJ9x2V2g

Op zoek naar nog meer podcast tips? Neem dan ook eens een kijkje in ons uitgebreide aanbod aan andere tips. Dat is het fijne van podcasts: er zijn er zoveel, dat er altijd wel één tussenzit die je interessant lijkt.

Lees ook: Dit zijn Bedrock’s favoriete podcasts over ‘gelukkig zijn’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️