Eva Spigt
Eva Spigt Liefde & Seks 14 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Waarom ik dit jaar eens niet ga daten

Ze noemen BEDROCK’s Eva ook wel de grootste flirt van Nederland. Dating apps zijn niet aan haar besteed, nee, een date regelt ze gewoon in de buurtsuper, al surfend in het water (you look hot!) of in het vliegtuig wanneer er een knappe boy naast haar zit. Waarom ze er dan toch voor kiest om een jaar niet te daten? Omdat ze dit jaar eens met haarzelf op pad gaat.

Eva vertelt over haar avontuur.

Mujer indepentiente

Mensen die mij vaag kennen, denken dat ik al vaak genoeg alleen op avontuur ga. Ik ga alleen op reis en onderneem graag de gekste dingen, van spontane roadtrips naar Parijs tot survivallen in de natuur. Maar toch, wanneer er een man in beeld komt, verander ik van mujer independiente in een mak lammetje.

Ineens staat mijn solo reis in het teken van de Braziliaanse Joao en laat ik al mijn avonturen varen om maar bij hem en z’n familie te zijn (barf). Daar moet verandering in komen.

Hoe zit het met jouw zelfliefde? Doe de test en beantwoord deze 12 vragen

 

Al jarenlang wil ik een jaar met mezelf daten maar telkens komt het er niet van. Het universum stuurt me altijd een temptation, vaak in de vorm van een super sexy uiterlijk en vlotte babbel. Natuurlijk denk ik dan weer dat dit the one is en gooi ik al mijn principes over boord.

Waarom het dit keer anders is? Omdat ik voor mezelf een dikke verlovingsring heb gekocht en over mijn non-excisting dating life ga schrijven voor BEDROCK. Een beetje spannend voelt het wel maar he ik heb al eens een boek geschreven over mijn burn-out. Dit kan er ook nog wel bij.

Wat mijn coach zegt

Een jaar niet daten, als ik het mijn vriendinnen vertel, barsten ze in lachen uit. ‘’Ja hoor Eef, dat houd jij nog geen dag vol’’ en er is zelfs een wedje gelegd. Ook mannen reageren verrast, ‘’Ga je dan ook niet eh… jeweetwellen.’’ Tja… of ik met iemand het bed in duik, is voor jullie een vraag en voor mij een weet.

Mijn coach vindt het in ieder geval een mega goed idee om een jaar met mezelf te zijn. Zij hoopte dat ik dit al een jaar geleden zou doen.

Laat je doelen los: het leven naar je waarden is veel belangrijker

Jennifer du Floo: ‘’Ja, jij komt gewoon uit een hele roerige tijd, vanuit een burn-out ben je gaan daten en in korte tijd in twee hele intense relaties beland. Jij bent zelf nog zo bezig met je intrinsieke kompas. Waar wil je settelen? Wat maakt jou gelukkig, en niet: wat maakt ‘ons’ gelukkig? Als je verliefd bent, check je uit. Ik kan je aanraden om eerst goed te helen en uit te zoeken wat jouw normen en waarden zijn in het leven. En wat jouw behoeftes zijn in een relatie.’’

Ik wil avontuur

Daar heeft Jennifer helemaal gelijk in. Want wat zijn mijn behoeften in een relatie precies? Heel lang heb ik gedacht dat ik maar zo moest doen als de rest, een beetje daten, een relatie aangaan en oké zijn met bankhangen.

Een vaste baan vinden, wat kinderen uitpoepen en genoegen nemen met die 24 vakantiedagen per jaar. Wonen in een rijtjeshuis en de kids in een bakfiets naar school brengen. Ik krijg het al benauwd als ik eraan denk.

Klaar voor avontuur? Dit zijn de mooiste roadtrips dichtbij huis

Maar wel ging ik er vaak in mee. Ik heb me altijd opgesloten gevoeld in relaties. Dan dacht ik: Eef, gedraag je nou eens, iedereen kan dit dus jij ook. Ik werd een schim van mezelf, niet meer de bubbly en avontuurlijke Eva die ik echt ben.

En als ik dan aan vriendlief voorstelde om 3 maanden te backpacken door Zuid-Amerika, kreeg ik naar mijn hoofd: nee maar schat, dat kan toch helemaal niet met mijn baan *bekakte stem*. Dus moest ik me maar weer koest houden wat uiteindelijk zorgde voor een break-up.

Netwerkborrel dan maar?

Om dus na te gaan wat ik precies wil, neem ik een jaar een pauze op daten. Ik ben nu ruim anderhalve maand bezig waarvan ik een maand in Portugal zit, omringd door de meest hete surf boys van over de hele wereld. Mijn vriendinnen hebben de wildste avonturen en ik? Ik krijg ineens heel veel aandacht van 25-jarige jongetjes.

De 8 ‘groene vlaggen’ om naar op zoek te gaan tijdens het daten

Misschien hebben ze mommy issues of is het de vibe die ik uitstraal absoluut nergens zin in te hebben. Mijn vriendin Victoire legt het uit: ”Eef, je zit nu in je hormonale piek waardoor je aantrekkelijker bent voor jonge mannen die ook in hun piek zitten.” Juist, om het niet moeilijk genoeg te maken… Natuurlijk streelt het m’n ego dat ik als oude taart nog goed in de markt lig bij de 20-doelgroep.

De leuke kanten van het daten met jouw sterrenbeeld (en die van je lover)

Als ik een sexy surfer in het water vertel dat ik een jaar niet date, vraagt hij met een ondeugende glimlach of een netwerkborrel dan wel mag. Het wordt me iets te heet onder de voeten. Hij is fotograaf, surft en heeft mooie ogen. Ik moet lachen en pak maar snel een golf om geen antwoord te hoeven geven.

Later heeft hij me gevonden op Instagram en glijdt hij heel soepel in m’n DM: een bon vivant ben jij, stuurt hij. Tja… of een netwerkborrel wel mag? Dat bewaar ik voor de volgende keer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️