Marloes Graat
Marloes Graat Psyche 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De 5 beste TED Talks over motivatie voor een liefdevolle schop onder je kont

Kun je wel wat motivatie gebruiken om je plannen voor een eigen bedrijf door te zetten, je baan op te zeggen of om je boek verder af te schrijven? Je bent echt niet de enige die wel eens last heeft van een motivatieprobleem. Soms kan alleen al even horen dat anderen hier óók mee struggelen, je al verder helpen en de nodige dosis motivatie geven om door te gaan.

Dit zijn onze vijf favoriete Ted Talks over motivatie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid om je een liefdevolle schop onder je kont te geven. Waar je ook mee struggelt op dit moment; weet dat je niet de enige bent.

Grit: the power of passion and perseverance – Angela Lee Duckworth

Vastberadenheid is passie en doorzettingsvermogen voor lange termijn doelen, aldus Angela Duckworth. Hoe kun je jezelf leren meer uithoudingsvermogen te krijgen bij moeilijke uitdagingen in het leven? Volgens Duckworth is een ‘growth mindset’ hebben één van de dingen die je daarbij kunnen helpen.

A guide to believe in yourself (for real this time) – Catherine Reitman

Catherine Reitman is de bedenker, schrijver, producer en hoofdrolspeler van haar eigen show Working Moms. Ze vertelt in deze Ted Talk welke lange weg ze hiervoor heeft moeten afleggen om dit succes te bereiken en hoe belangrijk het is om te vertrouwen op je eigen vaardigheden.

The puzzle of motivation – Dan Pink

Traditionele beloningen zijn helemaal niet zo effectief als we denken. Dan Pink legde in 2009 al uit hoe managers op kantoor hun werknemers kunnen motiveren. En nee dat heeft niks te maken met een salarisverhoging of een bonus.

The psychology of self-motivation – Scott Geller

Proffessor Scott Geller legt uit dat empowerment belangrijk is om jezelf en anderen te motiveren. Hoe je anderen kunt empoweren legt hij uit aan de hand van vier stappen.

The secret of anything you want in life – Jennifer Cohen

Volgens Jennifer Cohen is onzekerheid de belangrijkste reden waarom veel mensen hun doelen niet halen. Ze vertelt hoe je over ‘self doubt‘ heen kunt stappen met bold actions. Door te vragen wat je wilt in het leven, in plaats van genoegen te nemen met wat je krijgt.

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook dit verhaal, waarin we tips geven zodat je in no time weer gemotiveerd bent (en dus die deadline haalt).

https://www.bedrock.nl/lessen-in-motivatie-waarom-je-s-ochtends-je-bed-uit-komt/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️