Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 12 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

6 manieren om je moeder vandaag in het zonnetje te zetten

Eigenlijk is het natuurlijk elke dag van het jaar Moederdag, maar vandaag zetten we onze lieve moeders extra in het zonnetje. Want moeders zijn dé heldinnen van deze wereld. Natuurlijk kun je haar overspoelen met cadeautjes, maar óók zonder materie (waar ze misschien niet op zit te wachten) kun je je moeder vandaag verrassen op een hele speciale en lieve manier.

We delen zes bijzondere manieren om je moeder vandaag extra in het zonnetje te zetten, zonder dat daar cadeaus aan te pas hoeven komen. Het is immers maar een keer écht Moederdag per jaar. Dus pak je kans en laat je moeder weten hoeveel je om haar geeft.

Manieren om je moeder te verrassen op Moederdag

Moederdag gaat niet alleen over het geven van cadeaus, maar vooral over het laten weten hoeveel je van haar houdt, hoeveel je haar waardeert in je leven en hoe dankbaar je bent voor alles wat je moeder voor je doet. Moeders zetten ons op de wereld, gaven ons alles wat ze ons konden geven en daar mogen we best wat waardering voor teruggeven, toch?

Met deze niet-materiële gebaren, kun je haar laten zien hoe speciaal ze voor je is, niet alleen op Moederdag, maar natuurlijk elke dag van het jaar!

Met deze zes lieve en niet-materiële gebaren maak je haar dag geheid extra bijzonder:

#1. Zelfgemaakte kaart of brief speciaal voor Moederdag

Wat is er nou leuker om te krijgen dan een heuse zelfgemaakte brief of kaart? Het is een écht lief gebaar met een extra persoonlijk tintje. Neem daarom de tijd om een mooie kaart te maken, versier ‘m met herinneringen, schrijf op hoe dankbaar je bent voor haar en hoeveel je van haar houdt.

Je kunt ook leuke herinneringen en momenten opschrijven die jullie gedeeld hebben en haar in de brief vertellen welke impact ze op je leven heeft gehad. Onthoud: de brief hoeft heus niet perfect te zijn, het gaat er vooral om dat het vanuit jouw hart komt.

#2. Lente picknick

Met de zon die schijnt en de natuur die weer tot leven komt, is er haast geen betere manier om Moederdag te vieren dan met een lente picknick. Pak je picknickmand in, bereid haar favoriete snacks voor, neem een dekentje mee en ga samen de buitenlucht in. Ga het bos in, wandel naar een park of ga naar het strand. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon te picknicken in de achtertuin; whatever floats your boat. Geniet van de frisse lucht samen, de bloemen die bloeien en natuurlijk: de quality time samen. Dáár gaat het om.

#3. Zelfgemaakte lekkernijen

Verwen je moeder met zelfgemaakte lekkernijen zoals granola, jam, kimchi of deze heerlijke zelfgebakken koekjes en verpak het in een weckpot met een strikje en kaartje erom. Zelfgemaakt lekkers uit eigen keuken is niet alleen heerlijk, maar laten ook zien dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals voor haar te maken. Simpel, maar oh-zo leuk!

#4. Plan een dagje samen op Moederdag

Wat is er nou leuker voor je moeder om samen nieuwe herinneringen te creëren? Grote kans dat je vaak druk bent, dus juist de tijd voor elkaar nemen is een mooi en lief gebaar op Moederdag. Plan samen een dagje in, dat kan gewoon bij één van jullie thuis. Je kunt de dag helemaal invullen zoals zij dat het liefste wil.

Het kan zo simpel zijn als samen koken, een wandeling maken, een filmavond houden of gewoon quality time doorbrengen met elkaar en rommelen in huis. Wat jullie ook kiezen om te doen; het gaat er vooral om dat je bewust tijd vrijmaakt om samen te zijn en van elkaar te genieten.

#5. Organiseer een ontspannende spa-dag thuis

Dit is één van onze favorieten: creëer een spa-ervaring aan huis voor je moeder. Hoe? Simpel. Zet rustgevende muziek op, steek de kaarsjes aan en bereid een voetenbadje voor haar voor. Verwen je moeder eventueel met een lekker gezichtsmasker, een massage en bezorg haar op die manier een moment van pure ontspanning. Het is een ideale manier om haar te laten zien dat je om haar (welzijn) geeft én dat je wil dat ze zich verwend voelt. Win-win!

#6. Start een project samen

In het kader van quality time kun je er ook aan denken om samen een nieuwe project te beginnen waar jullie beiden plezier in hebben. Denk aan het aanleggen van een moestuin, een fotoboek maken, knutselen, koken of een ander creatief project. Samenwerken aan iets nieuws is namelijk een geweldige manier zijn om de band tussen je moeder en jou te versterken. Bovendien is dit een manier om leuke, nieuwe herinneringen te maken. Score!

Fijne Moederdag!

3 dagelijkse tips voor een blijvend gezonde relatie (volgens deze experts)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️