Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Betere wereld 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

5 x tips om ervaringen cadeau te geven (in plaats van spullen)

In een wereld vol materiële overvloed is het soms een uitdaging om het perfecte cadeau te vinden. Wat kun je nog geven als je bewust bezig bent met consuminderen, ontspullen en geen dingen meer wilt kopen die we eigenlijk niet nodig hebben? Het antwoord is simpel: geef een ervaring cadeau! Ervaringen zijn waardevolle geschenken die mooie herinneringen creëren en relaties versterken.

Als je op zoek bent naar inspiratie, hebben we vijf geweldige tips voor je!

1. Kookworkshop met een masterchef

Liefde gaat door de maag, toch? Daarom is het super leuk om samen een kookworkshop te doen. Jullie wanen je allebei als een ware chef-kok in de keuken, terwijl jullie geleid worden door een professionele chef.

Je kunt kiezen voor een bepaalde keuken (zoals Surinaams of Japans) of een bepaalde chef (zoals Ron Blaauw) en je ontdekt samen de geheimen van heerlijke gerechten. Het is niet alleen leuk, maar ook super lekker, want uiteindelijk ga je alles samen opeten. En drank mag je vaak zelf meenemen, dus het is een stuk goedkoper dan uit eten in een restaurant!

2. Spa of wellness retreat

Grijp je kans om samen te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en geef een ervaring cadeau die bijdraagt aan de lichamelijk en geestelijke gezondheid. Dat kan een dagje naar de spa zijn, of een (mini) yoga/breathwork/soundbathing retreat.

Terwijl je helemaal kunt relaxen, zijn er genoeg momenten tussendoor om rustig bij te kletsen en gesprekken te voeren, die dieper gaan dan de dagelijkse updates. Wedden dat je vol nieuwe energie weer naar huis gaat?

3. Creatieve workshops

Maak samen een uniek object in het atelier van een lokale ambachtsman of -vrouw. Met de workshops van Wecandoo krijgt iedereen de kans om samen met specialisten nieuwe vaardigheden te ontdekken en lekker creatief bezig te zijn.

Zo kan je bijvoorbeeld leren weven en je eigen tasje maken, je eigen rum distilleren, een papieren lamp ontwerpen, een kimono maken, een dienblad mozaïeken of een zilveren ring ontwerpen en maken. Hoe cool?

4. Outdoor Escape

Voor de avontuurlijke ziel is een outdoor escapade het perfecte cadeau. Denk aan een weekendje kamperen ergens in de natuur in Nederland, een kajaktocht door de grachten van Amsterdam of een uitdagende hike, met geplande tussenpauzes voor koffie, lunch of aan het eind een welverdiende borrel.

Er zijn genoeg leuke wandelroutes in Nederland en ook campings, waar het zelfs in de winter heerlijk vertoeven is.

5. Concertkaartjes

Muziek brengt mensen samen en creëert blijvende herinneringen. Als je weet wat iemands favoriete artiest of band is, kun je nu alvast kijken wanneer er weer een live concert bij jullie in de buurt is.

Samen genieten van geweldige muziek, dansen en zingen zorgen voor onvergetelijke momenten. Plus, het is een geweldige manier om jullie gedeelde passies te vieren.

5 groene cadeaus voor meer biodiversiteit en een mooiere wereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️