Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 3 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Mis je je ex? Dit kan er gebeuren als jullie weer samenkomen

Ooit was je dolgelukkig met je ex. Voor zolang het duurde dan, want uiteindelijk besloten jij en je toenmalige partner toch een punt achter jullie relatie te zetten. Things just didn’t work out. Maar nu begint het toch te knagen. Stiekem mis je je ex. Kunnen jullie het niet gewoon nog één keer proberen? ‘Tuurlijk kan dat. En eigenlijk is dat helemaal niet zo’n slecht idee. Je weet ten slotte pas hoe iets uitpakt als je het probéért. Houd in ieder geval wel rekening met de mogelijke (doem)scenario’s. Je kunt maar beter overal op voorbereid zijn toch?

Jij bent veranderd maar je ex niet

In de jaren na de break-up heb jij aan jezelf gewerkt en ben je gegroeid als persoon. Je bent zelfbewuster geworden en hebt vooruitgang geboekt. En eigenlijk had je verwacht dat dit ook zo was bij je ex. Mensen kunnen veranderen, toch? Klopt. Maar je ex blijkbaar niet. Had je de relatie beëindigd omdat je partner een workaholic was?

Dit vind je vast ook interessant: 8 tekenen die wijzen op échte liefde

Hij zit nog steeds dag en nacht op kantoor. Ging hij vreemd? Dat doet ‘ie dus nog steeds. Vond je hem altijd zo onvolwassen? Blijkbaar kan hij nog steeds geen ei bakken en maakt hij dezelfde stomme grappen als 5 jaar terug.

Je bent beiden veranderd, maar het werkt nog steeds niet

Veel mensen denken ‘als ik nou dit verander.. dan dit’. Maar om je even uit die romantische droomwereld te helpen: dat jullie veranderd zijn betekent niet opeens dat het gaat werken. Die ex die dus een workaholic was realiseert zich inmiddels misschien dat er meer is in het leven dan targets en deadlines.

Must read: Emotionele pijn: hoe ga je ermee om én wat is het precies?

Maar zijn jullie dan opeens meant to be? Nee. Het kan alsnog zijn dan jullie hele andere dingen willen in het leven. Je moet het maar zo zien: het is mooi dat jullie het een tweede kans willen geven. En hop, nu op zoek naar iemand met wie het wél werkt.

Je komt weer samen, maar vraag niet hoe

Sinds het over is tussen jou en je ex ben je een wrak. De tissues zijn niet aan te slepen (oké op je werk houd je je groot) en je voelt je ellendig. Maar nu de kans bestaat dat jullie weer samenkomen zet je alle zeilen bij. Je geeft toe een vreselijke fout te hebben gemaakt door de relatie te beëindigen en probeert het alsmaar goed te maken met je ex.

Ook interessant: Hét geheim van een succesvolle relatie aldus filosoof Alain de Botton

Hoe je dat doet? Door hem of haar overal gelijk in te geven en peperdure cadeautjes te kopen. Want: liefde is te koop. Dat weet iedereen. Je ex hapt toe en jullie zijn weer vriend en vriendin. Fijn toch? Dat de relatie totaal ongelijkwaardig is, dat doet er even niet toe.

Jullie hebben elkaar weer helemaal gevonden

Had je de hoop al opgegeven dat het ooit goed zou komen tussen jou en je ex? Snap ik. Het komt ook niet goed. Grapje natuurlijk. Er zijn heus stelletjes die elkaar weer helemaal terugvinden nadat ze elkaar uit het oog zijn verloren. Misschien is het juist wel goed dat jij en je ex tijd apart hebben doorgebracht.

In de tussentijd heb je een paar korte flings gehad en ben je gaan inzien dat het gras echt niet altijd groener is aan de overkant. Het is er zelfs hartstikke dor. En dat heeft je doen beseffen dat wat je in handen had eigenlijk goud waard was.

Die laat je niet nog een keer gaan.

Meer over relaties?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️