Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Liefde & Seks 18 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

8 tekenen die wijzen op échte liefde

Sommige mensen weten het zeker: ze hebben hun ware Jacob gevonden. Maar het is lang niet voor iedereen even duidelijk. Heb je een relatie en wil je weten of je partner ook echt the one is? We delen acht tekenen die wijzen op échte liefde.

8 tekenen die wijzen op echte liefde

1. Je bent eerlijk naar elkaar

Eerlijkheid duurt het langst. Maar dat betekent niet dat iedereen ook echt eerlijk is. Heb je geheimen voor je partner? Dan is het misschien toch geen echte liefde.

Must read: Duurt eerlijkheid echt het langst? Deze relatietherapeut betwijfelt het

Wanneer de liefde oprecht is dan wil je alles met deze persoon delen, van de dingen waar je trots op bent tot de dingen waarvoor je je schaamt.

2. Je houdt je aan beloftes

Als jullie een belofte maken aan elkaar, dan houd je je daar ook aan. Zélfs als je partner nooit kan checken of je je wel aan de belofte gehouden hebt.

Wanneer je echte liefde ervaart wordt je morele bewustzijn heel sterk als het aankomt op deze ene speciale persoon.

3. Je voelt je zelfverzekerd in je relatie

Er wordt vaak gezegd dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van iemand anders kunt houden. Zit je lekker in je vel en voel je je sterk? Dan weet je dat je met de juiste persoon bent.

4. Je accepteert elkaars gebreken

Niemand is perfect. Ik niet, jij niet, en je partner dus ook niet. Aan het begin van een relatie zien we vaak alleen maar positieve dingen aan de ander, maar na een tijdje beginnen ook de minder aantrekkelijke kanten zichtbaar te worden.

De vraag is: hoe ga je hiermee om? Als je eerlijk toegeeft dat je partner gebreken heeft en deze ook accepteert, dan kun je spreken van echte liefde.

Lees ook: De liefde is geen gevoel (volgens deze filosoof)

5. Je doet moeite voor elkaar

Een relatie ga je samen aan. En dat betekent dat er van beide kanten inzet getoond moet worden. Niet alleen aan het begin van een relatie, maar ook later.

Doen jullie allebei moeite om het vuurtje brandend te houden? Dan zit het wel goed.

6. Je voelt je comfortabel bij de ander

Echte liefde betekent dat je je in elke situatie comfortabel voelt bij je partner. Je geniet van het gezelschap van je partner omdat je van hem of haar houdt.

Om het leuk te hebben hoeft hij of zij niet continu grappen te maken of iets speciaals te doen. Als het even stil is, dan is dat ook gewoon prima.

7. Je houdt rekening met elkaar

Bij alles wat je doet houd je rekening met het perspectief van je wederhelft. Of het nou gaat om het boeken van een weekendje weg of snel een hapje eten met een collega.

Je wilt niet dat je partner gekwetst wordt, dus je denkt altijd goed na voordat je een beslissing maakt die ook van invloed is op hem of haar.

8. Je ziet elkaar als een team

Als jullie elkaar zien als een team in plaats van twee losse individuen is dat een teken dat jullie een krachtige relatie hebben. Waar je dit aan kunt merken?

Let maar eens op hoe jullie praten over je relatie tegen anderen. Praten vanuit ‘wij’ (in plaats van ‘ik’) laat zien dat je een koppel bent, en je daar ook naar gedraagt.

Meer lezen over liefde?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️