Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 31 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe deal je met mensen die niet in jouw dromen geloven?

Wanneer mensen niet in jouw dromen geloven, onthoud dan goed dat dit niet aan jou ligt maar aan de persoon in kwestie. Het gaat niet om jouw doelen, visie of eigenschappen om dromen te verwezenlijken. In feite krijg je een kijkje in de geschiedenis van diegene die niet in jouw dromen gelooft.

Vaak zijn dit personen die ooit dezelfde droom hadden, maar hebben gefaald. Ze zien in jou een sparkle en het enthousiasme waar ze zelf ook ooit blij van werden. En toen opeens spatte de luchtbel uit elkaar. Ze zien in jouw ogen de droom die ze zelf voor ogen hadden.

Wanneer mensen niet in dromen geloven, komt dit vaak voort uit angsten die ze zelf ervaren en op jou projecteren. De negativiteit die daarmee gepaard gaat, heeft niks te maken met jou of jouw dromen of het gebrek aan vertrouwen. Jij bent immers een ander persoon, op een ander moment in een andere situatie. Waarom voelt het dan toch ontmoedigend, pijnlijk en frustrerend als iemand tegen je zegt: “doe niet zo mal, dit ga je nooit bereiken!”

Geen steun van je inner circle

Vooral als iemand dichtbij je staat je niet steunt, komt dit hard aan. Het zou fijner zijn om aangemoedigd te worden met het volste vertrouwen. Iedereen kan immers support gebruiken… helaas kan je dit niet altijd verwachten. Vrienden, familie of collega’s vergelijken je vaak met anderen succesvolle mensen die ze kennen. Ze denken dat deze mensen opeens succes hadden. Daarom zijn deze niet-gelovers sceptisch over je droom en willen ze je ompraten om het grotere plan te laten varen.

Volg je hart

Wanneer je ergens in gelooft of iets héél graag wil bereiken, dan moet je daar voor gaan. Laat je niet tegenhouden door mensen die ‘beren op de weg’ zien. Het is jouw droom, jij hebt een doel voor ogen en laat je door niemand uit het veld slaan. Wil je dolgraag een bijna ongrijpbare job bemachtigen? Dan ga je daar toch voor! Streef jij naar een eigen onderneming? Why not? Zie jij jezelf een jaar de wereld rondreizen? Doen! Als jij denkt dat het je gaat lukken, komt het vast en zeker goed.

Zien is geloven

Mensen geloven vaak alleen datgene wat ze daadwerkelijk kunnen zien. De rest is een mysterie. Daarom zal niet iedereen dromen begrijpen, laat staan ze supporten. Dit komt soms door een gebrek aan kennis, maar vergeet niet dat er ook jaloezie in menselijke harten schuilt. Soms denk je iemand goed te kennen, tot het er echt op aan komt: dan zien ze opeens alleen maar beperkingen en proberen ze jouw toekomst te voorspellen op basis van wat ze zien. Een oordeel is dan snel geveld en ontmoedigende woorden rollen over de tong. Misschien met de beste intenties, maar het helpt jou niet.

Dromen komen soms niet uit en dat is oké

Soms is een droom alles wat je hebt om verder te komen in het leven. Dromen geven het gevoel dat je leeft, dat je nog niet klaar bent op deze wereld en het geeft je een doel om naartoe te werken. Wat is daar mis mee? Natuurlijk word je ook teleurgesteld als dromen niet uitkomen. Die kans is aanwezig, maar zou je daarom het risico niet nemen? Always follow your dreams!

Hoe een visionboard je helpt jouw dromen in beeld te brengen en te bereiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️