Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Voeding 9 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

De maaltijdbox voor mensen die bewust en gezond willen leven

Er komen steeds meer maaltijdboxen op de markt en de populariteit stijgt. Terecht, want het concept is ijzersterk. Maar wat nou als je vegan, keto of koolhydraatarm wilt eten? Bij de bewuste en gezonde maaltijdbox Green Chef kan je kiezen uit 6 verschillende dieetvoorkeuren. Zo is er altijd wel een maaltijdbox die bij jou past.

Wil je gezonder, gevarieerder, duurzamer en bewuster eten? Green Chef to the rescue.

Geen food waste

Maaltijdboxen zijn echt een uitkomst. Zeker voor mensen met kinderen of een drukke baan, die weinig tijd hebben om boodschappen te doen. Laat staan dat ze de inspiratie hebben om steeds weer te bedenken wát ze moeten gaan koken.

Yes! Binnenkort is deze vegan bacon verkrijgbaar in Nederland

Daarbij zijn maaltijdboxen ook nog eens beter voor het milieu. Je krijgt namelijk alle boodschappen in de juiste hoeveelheden bij je thuis bezorgd, dus heb je minder tot geen food waste. Zo ligt er nooit meer groente te verpieteren in je koelkast.

Samengesteld door diëtisten

Maar we willen natuurlijk wel gezond eten. En het liefst ook vegetarisch of zelfs vegan. Om die wens te vervullen heeft HelloFresh een gezond en bewust zusje gelanceerd: Green Chef.

Green Chef presenteert zich als ‘maaltijdbox voor verschillende levensstijlen’ en is volledig samengesteld door diëtisten om consumenten te ondersteunen in een bewust en gezond eetpatroon.

https://www.bedrock.nl/voedselverspilling-keuken/

Wekelijks kunnen ze kiezen uit 16 verschillende maaltijden, die vegan, vegetarisch, koolhydraatarm of keto-proof zijn. Daarnaast zijn er ook opties voor mensen die pescotarisch (wel vis, maar geen vlees) of flexitarisch (af en toe vlees of vis) zijn.

Makkelijk en snel te bereiden

Uit onderzoek van HelloFresh kwam dat 61 procent van de Nederlanders graag gezonder wilt eten. Alleen kunnen ze dat maar moeilijk volhouden. Daarom is er behoefte aan gevarieerde, gemakkelijke en gezonde recepten die aan persoonlijke voorkeuren voldoen.

Naast het gegeven dat Nederlanders gezonder willen eten, werd in het onderzoek ook gevraagd wat gezond eten voor de ondervraagden gemakkelijker zou maken. Zo’n 33 procent gaf aan dat het helpt als gezonde recepten makkelijk en snel te bereiden zijn.

3 makkelijke manieren om je maaltijden gezonder en voedzamer te maken

Op de tweede plaats komt de mogelijkheid om maaltijden wekelijks in te plannen (31 procent) en tot slot speelt variatie in het gewenste eetpatroon een grote rol (24 procent).

Minimaal 250 gram groenten

Het onderzoek liet ook zien waarom Nederlanders een gezond eetpatroon niet volhouden. 72 procent slaagt er namelijk niet in om een gezond eetpatroon langer dan vier maanden vol te houden. Bijna de helft (49 procent) haakt binnen een maand af.

Met de maaltijdbox van Green Chef kun je je voornemens om gezonder en bewuster te eten veel makkelijker volhouden. Elke week staan er weer 16 nieuwe recepten op het menu en die zijn stuk voor stuk gevarieerd, smaakvol en makkelijk te bereiden.

Te druk om te koken? Dit zijn dé 3 gezonde en vega diepvriesmaaltijden

Alle gerechten bevatten minimaal 250 gram groenten per persoon, minimaal 20 gram eiwitten en zoveel mogelijk vezels (want veel volkoren producten), waarmee ze voldoen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Bovendien houd je meer tijd over, want de meeste gerechten staan al binnen een half uur op tafel.

Andere maaltijdboxen

Overigens hebben ze bij andere maaltijdboxen (zoals Marley Spoon en Allerhande) ook vegan opties. Bij Ekomenu kun je elke week kiezen uit 4 plantaardige recepten.

Bij Vegan Box en Vegan Today (de naam zegt het al) krijg je een volledig veganistische maaltijdbox. En bij Boerschappen en De Krat hebben ze ook een vegetarische én een vegan box in het assortiment. Just saying.

De voordelen

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de voordelen van een maaltijdbox, dan zetten we ze hier nog even voor je op een rijtje:

1 – Het bespaart tijd

De boodschappen worden bij je thuisbezorgt zonder dat je het huis uit hoeft. Dat bespaart je weer een tripje naar de supermarkt. Daarnaast hoef je ook niet in de kookboeken te duiken en zijn de producten al afgewogen.

2 – Je hoeft niet te bedenken wat je gaat koken

Het is belangrijk om gevarieerd en gezond te eten, maar soms is de inspiratie er gewoon niet. Met een maaltijdbox kies je uit een beperkt aantal recepten gebaseerd op je dieetwensen of je laat zich verrassen.

3 – Je leert nieuwe recepten en nieuwe ingrediënten kennen

In de boxen zul je af en toe recepten of ingrediënten tegenkomen die je normaal nooit mee zou nemen uit de supermarkt, maar die je misschien juist erg lekker vindt. Zo kunt u uw food-horizon verbreden.

Waarom het beter voor de wereld en jezelf is om seizoensgroente én fruit te eten

4 – Je eet vanzelf gezond en gevarieerd

Wat voor box je ook kiest, hij zal altijd bomvol gezonde producten zitten. Zo krijg je genoeg vitaminen, mineralen, en vezels binnen.

5 – Je hebt minder food waste

We noemden het al eerder. Doordat je alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden geleverd krijgt (dus niet 5 uien in een zak, maar 1) heb je minder kans dat je aan het eind van de week (of maand) eten moet weggooien. Je gebruikt namelijk alles wat je ontvangt.

Ben je al overtuigd? Check dan de website van Green Chef voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️