Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Welzijn 6 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Hoe je je lichaam kan helen (volgens Louise Hay)

Dat er een sterke verbinding is tussen lichaam en geest hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Dan kun je je misschien ook wel voorstellen dat gedachten van wrok, kritiek, boosheid en schuldgevoel lichamelijke ziektes kunnen creëren. En dat je omgekeerd met een nieuw gedachtepatroon jezelf weer kunt helen. Dus als je je afvraagt waarom je een bepaalde ziekte hebt en hoe je daar vanaf moet komen, vind je het antwoord mogelijk in jezelf.

Deze wijsheid is gebaseerd op de wereldwijde bestsellers van Louise Hay, zoals Je kunt je leven helen, Alles komt goed en Een gelukkige geest in een gezond lichaam.

Je bent de schepper van je eigen leven

De inmiddels 95-jarige auteur heeft al meer dan 50 miljoen boeken verkocht en daarmee miljoenen mensen geholpen naar een fijner, gezonder en gelukkiger leven. Ze wordt gezien als één van de grondleggers van de zelfhulp, en schreef lang voordat het gangbaar was al over de onlosmakelijke connectie tussen lichaam en geest.

Louise is ervan overtuigd dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar leven. En dan niet verantwoordelijk in de zin van ‘eigen schuld’ als iets niet goed gaat, maar verantwoordelijk in de zin van: als je zelf aan het stuur staat, kun je ook andere keuzes maken.

Of je nu ziek bent, een slechte relatie hebt of in de geldproblemen zit. Je bent volgens haar de schepper van je eigen leven.

Helende gedachten

Door positief te denken kunnen we ons leven positief veranderen. Dat is de kernboodschap. Als je jezelf waardeert en accepteert zoals je bent, is dat de sleutel tot positieve verandering. Jij ‘maakt’ zelf jouw ervaringen, jouw werkelijkheid en iedereen die daarbij hoort.

Must see: Documentaire Heal op Netflix neemt je mee in de genezende werking van je geest

Daardoor zijn negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf vaker dan je denkt de oorzaak van lichamelijke klachten. Dus door te kiezen voor helende gedachten van liefde, vreugde en zelfwaardering, kun je ziekten en symptomen afzwakken of zelfs laten verdwijnen.

Samenwerking tussen lichaam, geest en geneeskunde

Decennia lang heeft de medische wetenschap zich ver weg gehouden van de natuurgeneeskunde of alles wat spiritueel en alternatief was. Tegenwoordig liggen die verhoudingen gelukkig iets anders. Steeds meer wetenschappers gebruiken de intuïtieve kennis van o.a. Louise in hun behandelmethodes, wat een helder verhaal oplevert.

Deze 7 dingen kun je nú doen om het jaar met meer zelfliefde in te gaan

Het één sluit het ander niet uit, maar er wordt gepleit voor een samenwerking tussen de kracht van het lichaam, de geest en de verworven inzichten van de reguliere geneeskunde. Door op deze holistische manier naar je lichaam en geest te kijken, leer je je leven in balans houden en gezond te blijven.

Hoe pak je dat aan?

Kritiek op jezelf brengt je in een negatieve spiraal. Daarom is het belangrijk dat je van jezelf houdt en dat je jezelf aanvaardt zoals je bent. Ga ervan uit dat je een geweldig mens bent en dat ook jíj verbeterpunten hebt, die er gewoon bij horen. Durf naar binnen te kijken en innerlijk werk te doen. Dit zal je helpen om in je eigen kracht te gaan staan en van daaruit beslissingen te nemen.

Lessen over zelfliefde van bekendheid en auteur Louise Hay

Twijfel, angst, onzekerheid is begrijpelijk, maar veranderen niets aan je leven. En ook: stop met het pleasen van anderen, voordat je jezelf hebt gepleased. Als jij goed in je vel zit, straal je dit ook uit naar je naasten. Van hieruit kun je dan vanzelf ook beter voor hun zorgen. Daarom is het een vereiste om aan self-care te doen en is het absoluut niet egoïstisch. In tegendeel!

Jij bent liefde

De bekende uitspraak van Louise en tevens de naam van haar basisopleiding is ‘Love yourself, heal your life’. Wanneer je vrede, harmonie en evenwicht schept in je gedachten, vind je dat in je leven en in je gezondheid terug. Je bent in wezen al genoeg. Je bent het waard om er te zijn. Je hoeft niet te veranderen. Je moet alleen maar terug naar wie je in essentie bent, namelijk ‘liefde’.

Liefde is overal en jij bent geliefd en liefdevol. Wacht dus niet te lang met stappen te zetten, want iedere dag is er één te veel om je ellendig te voelen. Take good care of yourself and you will sparkle and shine as bright as a star!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️