Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Voeding 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

6x waar knoflooksupplementen allemaal goed voor zijn

Knoflook is niet alleen een goede smaakmaker om in eten te gebruiken, het bevat ook veel stoffen die goed zijn voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Je kunt knoflook rauw eten, bakken of gebruiken in de vorm van supplementen. In deze supplementen zit gemalen rauwe knoflook die je op ieder moment van de dag kunt innemen. Dat is dus lekker makkelijk. Hieronder staan een aantal redenen waarom je knoflooksupplementen kunt proberen.

Knoflook is niet alleen lekker, het is ook nog eens ontzettend gezond. Knoflook bevat veel vitamines en mineralen, zoals: vitamine A, vitamine B1, vitamine B3, vitamine B5, vitamine C, calcium, mangaan, seleen, fosfor en koper.

Voordelen van knoflooksupplementen

Goed voor hart- en bloedvaten

Knoflook heeft een positief effect op het hart en de bloedvaten. Knoflook zorgt voor het ontspannen en het vergroten van de bloedvaten in je lichaam. Ook kan de bloedcirculatie in het lichaam verbeterd worden en dat is weer bloeddrukverlagend. En wist je dat het ook helpt bij een te hoog cholesterolgehalte? Knoflook verlaagt namelijk het cholesterolgehalte in je bloed.

Goed voor immuunsysteem

Knoflook werkt ook als een natuurlijk antibioticum. Het zuivert en desinfecteert het bloed en de organen. Ook heeft het een positief effect op de darmflora en werkt mee aan een goede spijsvertering. Op deze manier draagt knoflook bij aan een goed werkend immuunsysteem.

Bestrijden van schimmelinfecties

Supplementen met knoflook kunnen ingezet worden bij het bestrijden van schimmelinfecties. Van voetschimmel tot vaginale schimmel, knoflook helpt! Neem meerdere dagen twee knoflooksupplementen per dag in en je zal zien dat je snel van de schimmelinfectie af bent.

Antibacteriële werking

Knoflook kan bacteriën doden die voedselinfecties kunnen veroorzaken. Denk aan E. coli of listeria. Heb je het idee dat je iets verkeerds gegeten hebt en een voedselvergiftiging krijgt? Je kunt de ernst hiervan verminderen of zelfs geheel tegengaan met knoflooksupplementen.

Buikpijn en diarree

Heb je last van buikpijn en diarree? Neem dan eens een knoflooksupplement. Je zal zien dat niet alleen je maag, maar ook je darmen een stuk rustiger worden. De diarree zal ook snel stoppen.

Haaruitval

Het hebben van haaruitval is erg vervelend. Met knoflooksupplementen kun je in veel gevallen haaruitval tegengaan. Genetische haaruitval is niet te beïnvloeden met knoflook, maar haarverlies door een tekort aan vitamines, een slechte doorbloeding of schimmels wel!

Supplementen met knoflook of rauwe knoflook?

Mocht je niet van supplementen met knoflook houden, dan kun je hetzelfde bereiken door knoflook te eten. Let er wel op dat je de knoflook dan wel rauw eet en niet kookt of bakt. Wanneer je knoflook meekookt of meebakt, dan verliest het door de hitte veel van zijn ‘magische krachten’ en dat wil je natuurlijk zien te voorkomen.

5 tekenen dat je waarschijnlijk last hebt van een zuivelallergie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️