Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Psyche 5 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

De 5 mooiste kinderboeken met wijze levenslessen

Heeft een boek je weleens zó geïnspireerd dat het je anders naar het leven liet kijken? Sommige schrijvers verstaan de kunst van een wijze levensles in een mooi verhaal verpakken erg goed. Je wordt in het boek gezogen en hebt vaak niet eens door dat je tegelijkertijd veel aan het leren bent. Dit wens je toch ook voor je kind? 

Gelukkig zijn er genoeg goedgeschreven kinderboeken te vinden die je kind ook nog eens een stukje wijzer maken.

5 mooiste kinderboeken met levenslessen

Dit zijn de 5 mooiste kinderboeken vol met wijze levenslessen:

Bron: Het zaadje van compassie

1. Het zaadje van compassie

Als er iemand de koning van wijze levenslessen is, dan is het wel de Dalai Lama. ‘Het zaadje van compassie’ is een prentenboek dat hij speciaal voor kinderen heeft geschreven.

10 luisterboeken voor op de bank (of onderweg)

De Dalai Lama wil kinderen leren hoe belangrijk compassie en vrede zijn en hoe ze ons houvast kunnen geven in een soms chaotische en ongrijpbare wereld. In het boek deelt de Dalai Lama ervaringen uit zijn eigen kindertijd op een simpele, maar hartverwarmende en krachtige manier.

Het zaadje van compassie

€16,95

Bron: Heldinnen

2. Heldinnen

In ‘Heldinnen’ van Janny van der Molen komen 50 inspirerende meisjes en vrouwen aan bod. Wetenschappers, sportvrouwen, artiesten, activisten noem maar op. Van Michelle Obama tot Aletta Jacobs en van Beyoncé tot Annie M.G. Schmidt. Het boek laat zien hoe je met moed en doorzettingsvermogen heel veel kunt bereiken in het leven.

Heldinnen 

€10,26

Bron: Tijger-Tijger is het waar?

3. Tijger-Tijger is het waar?

Het boek ‘Tijger-Tijger is het waar?’ is geïllustreerd door Hans Wilhelm en geschreven door Byron Katie (dan kan het alleen maar goed zijn). Het verhaal gaat over een jonge tijger die denkt dat zijn hele wereld instort: zijn vrienden laten hem in de steek en zijn ouders houden niet van hem.

Op een dag komt hij een wijze schildpad tegen die hem 4 vragen stelt. Hierdoor verandert alles. De tijger beseft dat zijn problemen veroorzaakt worden door zijn eigen gedachten. Daarom besluit hij zijn eigen gedachten te onderzoeken, waarna zijn leven weer geweldig wordt. Een boek met een krachtige boodschap.

Tijger-Tijger is het waar?

€15,49

Bron: De kleine prins

4. De kleine prins

‘De kleine prins’, geschreven door Antoine de Saint-Exupéry, is een klassieker die niet in dit lijstje kan ontbreken. Het verhaal gaat over een piloot die een noodlanding moet maken en zo de kleine prins ontmoet. De prins vertelt de meest betoverende en wijze verhalen over de planeet waar hij woont. De les: het belangrijkste is onzichtbaar voor de ogen. Je moet met je hart zoeken.

De kleine prins

€12,45

Bron: Formidabele fabels

5. Formidabele fabels

Als je aan boeken vol levenslessen denkt, dan denk je aan fabeltjes. Al eeuwenlang worden fabels verteld om wijze lessen door te geven. Wie kent de beroemde fabel van de haas en de schildpad niet? In ‘Formidabele fabels’ van Elli Woollard zijn de beroemde fabels van Aesopus op een speelse manier op rijm gezet, versierd met de mooiste tekeningen.

Formidabele fabels

€14.95

6 mooie boeken die je deze zomer op je must-read lijstje wilt zetten

Kan je nog wel wat meer wijsheid gebruiken in de vorm van een ‘grote mensenboek’? Bekijk dan deze 5 all time favorite boeken voor een flinke dosis inspiratie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️