Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Psyche 14 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom de kerstdagen perfect zijn voor mindfulness

Met vaak een overvloed aan eten, drinken en cadeaus rondom de kerstdagen is het soms lastig om bewuste keuzes te maken. Je wordt als het ware geleefd. Zonde, en onnodig, want de kerstdagen zijn eigenlijk perfect voor mindfulness en spiritualiteit.

Zo houd je het hoofd kalm en breng je de feestdagen mindful door.

Redenen waarom de kerstdagen perfect zijn voor mindfulness en spiritualiteit

Hoewel de feestdagen kunnen aanvoelen als veel, kun je er ook op een bewuste manier mee omgaan. Mindfulness de kerstdagen door komen doe je zo.

Focus op het moment

Tijdens de kerstdagen draait alles om het samenzijn met dierbaren, het delen van vreugde en het genieten van speciale momenten. Het perfecte moment om je te concentreren op het moment en de positieve vibes die de kerstdagen met zich meebrengen.

Dankbaarheid

Kerst is een tijd om te reflecteren en dankbaar te zijn voor wat je hebt. Doe je dit op een mindful manier dan ben je je weer even bewust van alle positieve dingen in je leven. Hier kun je vervolgens weer kracht uit halen. Tel je zegeningen tijdens de kerstdagen.

Ga mindful om met alle prikkels

De kerstdagen kunnen een overvloed aan prikkels met zich meebrengen. Ga je bewust om met die prikkels, zoals de geur van kerstbomen, het geluid van kerstliedjes, dan kan dat juist een mindful effect hebben in plaats van overprikkeling.

Pauze nemen

Voor veel mensen zijn de kerstdagen een tijd van rust en vakantie. Je kunt dus echt even een pauze nemen van je dagelijkse bezigheden, je werk, je sociale leven. Zo kom je tot rust en neem je echt even, mindful, de tijd om te ontspannen. Een cadeautje voor jezelf.

Samen zijn is ook mindfulness

Samen met familie en vrienden de feestdagen doorbrengen versterkt jullie band, omdat je volledig aanwezig bent (zonder afleiding van werk bijvoorbeeld), diepere gesprekken kan voeren en je waardering kan uiten. Ook dat is mindfulness.

Bewuste keuzes

Je maakt tijdens de feestdagen veel bewuste keuzes. Bijvoorbeeld over het kerstdiner, cadeautjes en activiteiten om te doen. Daardoor geniet je meer van die ervaringen en de positieve impact ervan op jezelf, maar ook op je familie en vrienden.

De kerstdagen zijn perfect voor mindfulness

Uiteindelijk draait mindfulness tijdens de kerstdagen om het waarderen van momenten, om genieten van de verbinding met anderen en om bewust te zijn van de positieve sfeer die de feestdagen met zich meebrengen.

Mindfulness kan je helpen om trouw te blijven aan je partner: dit is hoe het werkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️