Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 9 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Je droombaan binnenslepen? Begin naast je werk alvast met deze dingen

Droom je ervan om coach te worden, een eigen bedrijfje op te zetten, of (interieur)stylist te worden? Maar zit je vast aan een kantoorbaan en vind je het eng om de sprong in het diepe te wagen? Mindbodygreen deelt een aantal manieren om je te helpen je droomcarrière te beginnen.

1. Creëer mooie dingen

Als je het liefst met je handen aan het werk bent, en door iedereen wordt bestempeld als een enorme creatieveling, dan is het tijd hier iets mee te doen. Dat betekent niet dat je meteen je baan moet opzeggen; ook thuis kun je aan de slag. Ga bijvoorbeeld schilderen (als dat je goed ligt) en verkoop je meesterwerken in een galerij.

Of oefen met het schieten van mooie plaatjes en bouw een website, waarop mensen kunnen zien wat je maakt. Zodra je opgemerkt wordt en aanvragen krijgt kun je erover na gaan denken om je huidige baan op te zeggen, en vol voor je droomcarrière te gaan.

2 Word een pro in plannen

Ben jij die persoon die feestjes altijd uitgebreid viert, de organisatie van het kerstdiner op zich neemt en vakanties tot in de puntjes voorbereidt? Ben je ondernemend en kun je goed coördineren? Gebruik je capaciteiten en word een pro in plannen! Bied vrienden aan hen te helpen met het plannen van hun bruiloft, of organiseer events die gerelateerd zijn aan je werk. Zo bouw je een netwerk op binnen de evenementenbranche, en kun je – als je goed genoeg bent – alsnog die carrièreswitch maken.

Lees ook: Er is meer in het leven dan alleen studeren of werken (begin eens met genieten)

3. Help anderen om georganiseerd te worden

Misschien wil je wel een andere baan, maar weet je nog niet goed in welke richting. Kijk dan eerst eens naar je sterke punten. Ben je geordend, punctueel en gek op structuur? Help anderen om georganiseerd te worden. Dat kan één persoon zijn, maar ook een klein bedrijfje. Laat je netwerk weten dat je je diensten aanbiedt en anderen wilt ondersteunen met allerlei taken. Wie weet wat hier weer uit voort vloeit..

4. Geef mensen advies

Kloppen mensen altijd bij jou aan als ze advies nodig hebben, op welk vlak dan ook? Misschien past het beroep coach veel beter bij je dan je huidige baan. Er zijn allerlei mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld gezondheidscoach worden, maar ook relatiecoach of loopbaancoach. Begin klein, en probeer de mensen in je omgeving zo goed mogelijk van advies te voorzien. Bied aan om thuis sessies te doen zodat je ervaring opdoet en erachter komt waar je voorkeur ligt, of volg naast je baan een (online) cursus coaching.

5. Zet je gevoel van stijl in

Stylish people opgelet! Als je een goed gevoel voor stijl hebt, waarom zou je het dan niet inzetten? Gebruik je oog voor schoonheid en kleur, en verdiep je in bijvoorbeeld interieurstyling, modestyling, of webdesign. Het is relatief makkelijk om deze dingen naast je gewone werk te doen, in de avonduren of tijdens het weekend. Maak kenbaar dat je open for business bent, door je omgeving in te lichten en het kenbaar te maken op je social kanalen. Dan ben je in ieder geval weer een stapje dichter bij die droombaan!

Meer lezen over werk en carrière?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️