Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 9 jul 2024
Leestijd: 4 minuten

Oeh la la: met deze 9 tips kun je nóg intensere orgasmes beleven

Orgasmes zijn fantastisch, of je ze nu solo beleeft of met je lover. En er is en blijft vooral iets speciaals aan orgasmes die je wel vijf minuten laten genieten of waarvan je de trillingen uren later nóg door je lichaam voelt. Iedereen is anders, en dat geldt ook voor ieder lichaam. Toch zijn er een paar manieren waarop je een nóg intenser orgasme kunt beleven.

Als je een vagina hebt en op zoek bent naar manieren om verschillende soorten én intensere orgasmes te beleven, dan zijn de onderstaande negen tips voor jou.

Tips om intensere orgasmes te beleven

Kom je niet helemaal tot een orgasme? Weet dat het volkomen normaal is! Seks is immers ook veel meer dan orgasmes alleen (sterker nog: orgasmes zijn overrated!). Hoe dan ook zullen deze tips gegarandeerd heerlijk aanvoelen.

1. Ga voor soloseks

Seks hebben met je partner is natuurlijk geweldig, maar vergeet niet om ook zelf te ontdekken wat je lekker vindt. Soloseks kan je helpen om een orgasme te krijgen op een manier die voor jou het beste voelt. Of je nu alleen bent, of samen met iemand anders. Door jouw eigen lichaam te leren kennen, ontdek je hoe je jezelf kunt opwinden én hoe je een orgasme kunt krijgen tijdens de seks.

2. Fantaseer en speel met nieuwe fantasieën

Wist je dat seksuele fantasieën je kunnen helpen om de stress van het dagelijkse leven eventjes te vergeten, je minder geremd te voelen en je helemaal te concentreren op hetgeen wat je opwindt? Als je niet weet wat je opwindt, probeer dan een keer iets nieuws. Van hete kaartspelletjes tot het doen van tantra oefeningen met je partner.

3. Neem veel tijd voor voorspel

Voorspel is dé sleutel naar de meest adembenemende orgasmes. In plaats van meteen te beginnen met de daad, kun jij je lichaam zien als één erogene zone. Besteed tijd aan elkaar langzaam te strelen, elkaar te zoenen, likken en het doen van voorspel.

Door je lichaam de kans te geven zich maximaal op te winden, vergroot je de gevoeligheid van alle aanrakingen, wat de kans op een overweldigend orgasme weer vergroot.

4. Communiceer met je partner

Om tot een intenser orgasme te komen, is gewoonweg communiceren met je bedpartner over wat voor jou fijn is, ontzettend belangrijk. In plaats van je enkel te concentreren op hoe je eruit ziet of of je partner wel genoeg geniet, focus je ook op wat voor jou belangrijk is in bed. Geef de ander de informatie die ‘ie nodig heeft om je tot dat geweldige orgasme te brengen.

5. Gebruik meer glijmiddel

Glijmiddel maakt elke aanraking op je lichaam nog intenser. Zorg dat je het juiste type glijmiddel gebruikt, zodat je minder ongemakkelijke wrijving of droogte hebt. Hoe meer glijmiddel, hoe beter je kunt komen tot nóg intensere orgasmes.

6. Ga voor je clitoris…

Dat de clitoris het ‘centrum van een orgasme’ wordt genoemd, is niet zonder reden. De clitoris zit namelijk vol met zenuwuiteinden die sterk reageren op aanraking en aandacht, wat weer helpt bij het krijgen van het orgasme van je dromen. Veel mensen met een vagina hebben dan ook directe clitorale stimulatie nodig om klaar te kunnen komen. Zorg ervoor dat jij of je partner de clitoris dus voldoende aandacht geeft voor of tijdens de seks.

7. …en voor de G-spot

De G-spot is een sponsachtig weefsel aan de voorste vaginale wand en kan voor sommigen heel prettig aanvoelen. Zó prettig zelfs, dat het voor een intens orgasme kan zorgen. Combineer de clitorale stimulatie met G-spot stimulatie voor een vaginaal én clitoraal orgasme. Oeh la la! Het kan misschien wat tijd en experimenteren vergen, maar oefening baart kunst.

8. Wissel van standjes

Door voldoende te experimenteren met verschillende standjes in bed, kan je tot een nóg intenser orgasme te komen later. Op die manier schenk je namelijk aandacht aan verschillende lichaamsdelen, wat voor nog meer genot kan zorgen.

9. Edging

Edging is een techniek waarbij je je orgasme met opzet uitstelt wanneer je daar heel dichtbij bent. Door het orgasme uit te stellen en er pas aan toe te geven wanneer je écht niet langer meer kan wachten (edging dus!), zal je orgasme velen malen intenser aanvoelen. Vooral als je gewend bent om snel klaar te komen, kan deze langzamere techniek je seksleven flink upspicen.

Zo, nu weet je hoe je je eigen seksualiteit en je orgasmes naar een nóg intenser niveau kunt brengen. Enjoy!

9 essentiële tips om beter te worden in zoenen (zó doe je dat)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️