Julia van Buuren
Julia van Buuren Persoonlijke verhalen 10 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Honden zijn spirituele gidsen deelt Nadieh Cuijtens met BEDROCK

Nadieh Cuijten laat in haar nieuwe boek Honden als gidsen zien dat dieren de spiegel van onze ziel kunnen zijn en belangrijke boodschappen voor ons hebben. Door haar werk als spritual teacher weet zij hier alles over.

Nadieh is van kleins af aan al bezig met anderen helen. “Sinds ik kan praten en lopen wil ik al de pijn bij anderen weghalen”, vertelt ze. Vanaf haar veertiende werkt ze met mensen en dieren en sinds vier jaar doet ze dit in de huidige vorm met haar eigen bedrijf. Zo geeft ze live opleidingen, één op één mentor coaching en heeft ze een online academie.

Honden zijn spirituele gidsen

Nadieh (36 jaar) begon, ondanks dat ze dyslectisch is, drie jaar geleden met het schrijven van boeken. Inmiddels is haar derde boek uitgebracht. “Ik had zoveel kennis in mijn systeem die ik graag wilde delen met anderen, daarom ben ik het op gaan schrijven”, vertelt ze. Met het boek wil ze vrouwen helpen om meer thuis te komen bij zichzelf.

Hierbij zijn dieren een grote hulp. “We kunnen als mens veel leren van de wijsheid van dieren, dit is binnen het sjamanisme ook een van de belangrijkste onderdelen. Dieren zijn onze wijze leermeesters”, licht Nadieh toe. Zelf heeft ze ook twee honden en een kat, die haar iedere dag weer meer leren.

In haar boek benoemt ze meerdere voorbeelden uit de praktijk. “Ik heb bijvoorbeeld wel eens meegemaakt dat een vrouw naar mij toekwam omdat haar hond haar leek af te wijzen. Ze snauwde of liep altijd weg wanneer zij, het baasje, in de buurt kwam. Door via telepathische communicatie het gesprek met de hond aan te gaan, kwamen we erachter dat de vrouw in kwestie eigenlijk zichzelf afwees en dat het huisdier de spiegeling van haar ziel was. Hier konden we samen uit werken en vanuit daar kon zij als vrouw weer groeien. Hierna is de band tussen haar en haar hond enorm verbeterd”, vertelt Nadieh.

De heksenwond

In het boek vertelt Nadieh ook veel over de heksenwond, hoe je deze kunt herkennen en hoe je kunt helen. In haar werk als shamaan helpt ze hier vrouwen mee. “De heksenwond is ontstaan vanuit de politieke aanhang van de Rooms-Katholieke kerk die bepaalde hoe vrouwen zich moesten gedragen. Iedereen zijn of haar oma moest bijvoorbeeld stoppen met werken wanneer ze trouwde en ook was er veel onderdrukking van vrouwen en hadden ze niet dezelfde rechten“, legt Nadieh uit. Ook de nieuwste generatie gaat nog steeds gebukt onder dit trauma dat in het familiesysteem zit. Veel vrouwen zijn bang om de waarheid te spreken of wijzen hun eigen lichaam af.

Leren vertrouwen op je intuïtie

In het boek leert Nadieh vrouwen hoe ze hun authentieke kracht terug kunnen vinden en verbinding kunnen maken met de blauwdruk van hun ziel. “Alle wijsheden en antwoorden zitten al in je, het is alleen van belang dat je leert te vertrouwen op je intuïtie. Dit geldt voor elke vrouw, jong of oud, student of professor; de heks leeft als archetype in iedereen”, zegt ze.

‘Jij hebt de kracht om een magisch leven te creëren’

Nadieh heeft zich in haar eigen leven altijd durven uiten. Toch is er wel een tijd geweest dat ze haar lichaam afwees. “Ik vond mezelf niet slank genoeg en voelde me niet veilig als ik in een grote groep mensen stond. Ik heb, middels energetische therapieën, hard gewerkt om zelfverzekerd te worden. Doordat ik heb geleerd om mijn pijn en trauma onder ogen te zien, heb ik het kunnen ombuigen naar kracht“, legt ze uit.

“Iedere vrouw heeft de kracht om een magisch leven te creëren en zelf te bepalen welke koers ze wil varen. Hierbij kun je altijd van dieren leren, ze zijn met een reden in je leven en door naar hen te luisteren wordt je leven alleen maar rijker“, sluit Nadieh Cuijtens af.

5 dieren die spirituele heling vertegenwoordigen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️