Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 16 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

5 dieren die spirituele heling vertegenwoordigen

Dieren worden ook gezien als spirituele gidsen. Ze voelen mensen aan en brengen verborgen informatie uit het onderbewustzijn naar de oppervlakte. Van de meest schattige huisdieren, tot wat wildere spirit animals in de natuur: dit zijn de vijf bekendste dieren die staan voor spirituele heling om jezelf en de wereld beter te begrijpen.

Van sommige dieren is het bekend, denk maar aan paarden. Andere dieren zijn misschien wat minder voor de hand liggend.

Dieren die ons spirituele heling geven

Paarden

Door de geschiedenis heen hebben mensen altijd al een speciale band met paarden gehad. Van vervoeren en vechten tot sport en gezelschap, paarden zijn sociale wezens en hebben mensen jarenlang bijgestaan op verschillende vlakken. Dit gaat veel verder dan een plezierige rondrit. Paarden zijn loyaal, sterk en aanhankelijk.

Daarnaast bezit een paard bijna magische genezende krachten waarmee ze mensen helpen. Zo worden paarden ingezet als therapie voor mensen in het autistische spectrum, of bij depressies en angsten.

Paarden kunnen helpen in het proces van bewustwording, door steun te geven zonder dat daar woorden aan te pas komen. Daarom kan paardentherapie erg fijn zijn voor mensen die moeilijk bij hun gevoel kunnen of niet graag willen praten.

Katten

Dat katten echte spirit animals zijn, wisten we natuurlijk. Het zijn dieren met negen levens en je ziet ze in films vaak aan de zijde van een heks. Zelfs in het oude Egypte werden katten al als huisdier gehouden omdat ze de eigenaar zouden beschermen tegen kwaad. Bijgeloof of niet, katten zijn extreem aanhankelijk, ze voelen sferen aan en zijn in staat om mensen te kalmeren.

Honden

Al jarenlang worden honden getraind om te helpen bij het opsporen van zaken, om schapen te hoeden en om mensen met een handicap bij te staan. Honden zijn een van de meest favoriete metgezellen en staan bekend om heldhaftigheid, loyaliteit en vertrouwen. Daarnaast geven ze het baasje onvoorwaardelijke liefde. Honden verwarmen de ziel en zijn in staat om gevaar te voorkomen.

Kolibrie

Het verschilt per cultuur, maar dat de kolibrie vereerd wordt door mensen van over de hele wereld, is bekend. De kleine vogel wordt als heilig beschouwd en zit vol positieve energie waardoor het als een spirit animal wordt gezien.

De belangrijke rol bij het bestuiven van bloemen, wat op zijn beurt het leven van de plant verlengt, heeft deze betoverende wezens tot een bekend symbool van gezondheid, vitaliteit en genezing gemaakt. De kolibrie geeft ons de moed om ongezonde situaties de rug toe te keren en weg te vliegen naar die situaties die ons harmonie, rust en balans brengen.

Nijlpaard

Dat het nijlpaard een spirit animal is, zal je misschien verrassen. Het dier brengt het grootste deel van zijn tijd onder water door, maar toont toch moed, kracht en herinnert ons eraan dat we uit onze schulp mogen kruipen. We mogen zijn wie we willen zijn. Nijlpaarden staan voor stabiliteit, intuïtie en creativiteit. Ze zouden de waarheid zien en spreken en een sterke intuïtie hebben.

Wat is de betekenis van totemdieren eigenlijk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️