Marloes Graat
Marloes Graat Spiritualiteit 13 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 3 spirituele gedachten achter het het zien van een kolibrie

Komen bepaalde dieren met regelmaat terug in je dromen of zie je vaak dezelfde dieren of symbolen in de natuur of op andere plekken? Deze toevalligheden zie je niet voor niks. Je kunt ze zien als tekens van het universum die je een bepaald inzicht proberen te geven of een kant proberen op te sturen. Daarom leggen wij uit wat veelvoorkomende tekens betekenen. Deze keer wat is de betekenis achter dit kleine, krachtige vogeltje: de kolibrie?

Er zijn boeken en gedichten over vol geschreven, de vogel is een populaire tatoeage en er zijn maar liefst 300 verschillende soorten. De kolibrie is niet alleen indrukwekkend qua schoonheid om te zien, het wordt ook gezien als een spiritueel teken. Hoe zit dit en wat betekent de kolibrie?

Symboliek en betekenis van de kolibrie

Kolibries hebben een unieke gave. Ze zijn dan wel de kleinste vogels ter wereld, maar ze kunnen wel als enige achteruit vliegen. Dit is ook de reden dat de kolibrie symbool staat voor het onmogelijke mogelijk maken.

Dawn Baumann Brunke, schrijfster van het boek Animal Teachings, vertelt op MBG: ”Wat kolibries missen in omvang en grootte, maken ze goed met hun doorzettingsvermogen en vasthoudendheid.

Spirituele plekken rond de wereld om te bezoeken tijdens je (wereld)reis

Kolibries staan dan ook bekend dat ze andere, veel grotere vogels durven aan te vallen met hun lange, puntige snavel. Ze worden dan ook al eeuwenlang geëerd in mythes als moedige en levendige krijgers.”

Kom je een kolibrie tegen op reis, in je dromen of blijft het vogeltje terugkomen op afbeeldingen online of in boeken? Dit kan het betekenen.

De spirituele betekenis van de kolibrie

Dit kan de betekenis zijn:

1. Leef het leven ten volle

Kolibries zijn misschien klein, maar ze zijn ook krachtig. “Een kolibrie zien kan betekenen dat je meer van het moment mag genieten. Ontdek het leven met plezier, neem het allemaal niet zo serieus en waardeer wat je hebt,” legt Baumann Brunke uit.

Als je dít spirituele teken ziet, heb je een beslissing te maken

De kleine vogeltjes herinneren ons ook aan de goedheid van de mens, het belang van het delen van onze gevoelens met anderen en dat het belangrijk is om positiviteit en geluk te verspreiden.

2. Geef jezelf rust

Je kunt niet optimaal van je leven genieten, als je de hele tijd bent uitgeput. Volgens Baumann Brunke zijn kolibries dan ook hét voorbeeld voor de balans tussen bezig zijn en rust nemen.

Dit komt omdat kolibries staan voor herstel en verjonging. Wanneer de vogels namelijk slapen lijken ze bijna levenloos, maar als ze wakker worden dan zijn ze meteen wakker en ready for action.

Een kolibrie staat dus voor elke dag als een nieuwe kans zien en jezelf blijven opnieuw uitvinden en ‘verjongen’.

3. Maak gebruik van je innerlijke kracht

Hoe groot of klein je ook bent, je hebt altijd je innerlijke kracht in je: dat laat de kolibrie als geen ander zien, legt Baumann Brauke uit. De kleine vogeltjes zijn niet bang om voor zichzelf op te komen, zelfs als ze het opnemen tegen een veel grotere vogel.

Op zoek naar je innerlijke stem? Zo kun je je intuïtie versterken

Hier kunnen wij een voorbeeld aan nemen: je kunt vaak meer aan en je bent veerkrachtiger dan je denkt.

Laat je dus inspireren door de kleine kolibrie en ga voor die spannende promotie, nieuwe liefde of wereldreis! Go get ’em tiger!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️