Eva Spigt
Eva Spigt Planeet 6 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Spirituele plekken rond de wereld om te bezoeken tijdens je (wereld)reis

Wil jij je (wereld)reis een bijzondere ervaring meegeven? Bezoek dan een van deze spirituele plekken op de wereld. Hier is de energie hoog, gebeuren er bijzondere dingen of word je omver geblazen door adembenemende schoonheid.

Wij zetten onze favoriete spirituele plekken voor je op een rij.

Machu Picchu – Peru

Machu Picchu is een van de 7 moderne wereldwonderen en dat met een reden. Deze Inca stad ligt op een unieke plek in het Andesgebergte van Peru. In het Peruaans betekent Machu Picchu ‘oude berg’. Vanaf deze oude berg heb je een waanzinnig uitzicht over de Urubamba vallei.

https://www.bedrock.nl/voor-wie-naar-peru-gaat-dit-jaar-de-beste-duurzame-tips/

In 1983 is de stad door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. Machu Piccu heeft een hele bijzondere energie, dat komt omdat het gelegen is tussen 2 geologische breuklijnen en op de top van het Andesgebergte. Niet voor niets worden hier mooie rituelen gevierd zoals Pachamama (Earth Day) en Fiësta del Sol (feest van de zon).

Uluru – Australië

Als je Uluru ziet opdoemen vanuit de woestijn voel je aan alles dat dit een bijzondere plek is. Voor de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, heeft dit rotsgebergte een heilige betekenis. Voorheen werd dit rotsgebergte ook wel Ayers Rock genoemd maar uit respect naar de Aboriginals is dit in 1985 weer veranderd naar Uluru wat ‘grote rots’ betekend.

Good news: er is nieuw koraal bijgekomen in Australië

Als je om de rots heenloopt, zo’n 10 kilometer, kom je allerlei rotstekeningen en grotten tegen, ieder met een eigen verhaal. De Aboriginals hadden geen schrift en communiceerden daarom via tekens in de rots. Elke afbeelding, inham of scheur heeft daarom een betekenis en is dus een heilige tekst van hun voorouders.

Het is daarom een aanrader om een gids mee te nemen die je alles verteld over de eeuwenoude mythes en mysterieuze verhalen. Wat er nog meer bijzonder is aan Uluru? De kleuren veranderen als de zon ondergaat waardoor je telkens een ander plaatje hebt. Wauw!

Borobudur – Java

In het sprookjesachtige landschap van Java vind je Borobudur. Dit is ’s werelds grootste boeddhistische tempel en zo’n anderhalve eeuw lang was dit het spirituele centrum van Java.

Het beklimmen van de tempel nodigt je uit om op een spirituele reis te gaan. Helemaal bovenaan zou je bewust zijn bereiken, wat gesymboliseerd wordt door de hoogste centrale stoepa.

Mensen die van numerologie houden, gaan hiervan smullen. Borobudur telt namelijk 72 stoepa’s (7+2=9), 54 beelden (5+4=9) en 108 nissen (1+8=9). Ook op de plattegrond komt telkens het getal 9 terug… laat het toeval zijn maar alleen al voor het adembenemende uitzicht zou je Borobudur moeten bezoeken.

Chitzen Itza – Mexico

De meest bekende Maya ruïne van Mexico is toch wel Chitzen Itza. Met name de piramide Kukulcan, ook wel Es Castillo, is het meest bijzonder. Ook deze Maya stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is een van de zeven moderne wereldwonderen. El Castillo was een tempel voor de god Kukulcan.

Leren van inheemse stammen: opvoeden met de Maya’s

Leuk weetje: de piramide heeft trappen aan 4 kanten en alle trappen bestaan uit 91 treden. Dat zijn in totaal dus 365 treden wat weer gelijk staat aan het aantal dagen van het jaar. Wat nog meer bijzonder is? Twee keer per jaar, tijdens de herfst en lente, vallen de schaduwen langs de trappen alsof het kruipende slangen zijn. Dit is een verwijzing naar Kukulcan wat ‘gevederde slang’ betekend.

Es Vedra – Ibiza

Iets dichterbij huis maar daardoor niet minder bijzonder: Es Vedra op Ibiza. Es Vedra is vernoemd naar de beschermheilige van het eiland: Tanit, de godin van de vruchtbaarheid. Voor velen is deze rots in zee een magische plek omdat er een sterk magnetisch veld aanwezig is. Alleen de Bermuda driehoek en de Noordpool zouden een sterker magnetisch veld hebben.

https://www.bedrock.nl/yoga-retreat-ibiza/

Door de unieke combinatie van kalksteen en een hoge concentratie van metalen en mineralen, ontstaat dit magnetisch veld waar zelfs kompassen op hol slaan. Wat voor uitwerking het heeft op ons? Het zou de perfecte locatie zijn voor vruchtbaarheidsrituelen en op het eiland ervaar je enorm veel energie.

Het bezoeken waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️