Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 30 mrt 2019

Wat je leert van een reis door 15 landen zie je in de inspirerende docu Given op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Deze keer: Given, een documentaire over de inspirerende wereldreis van een familie, verteld door de ogen van een 6-jarig jongetje.

Er zijn niet veel mensen die reizen met kleine kinderen. Het is immers vaak onpraktisch, kinderen raken erdoor verwend en bovendien onthouden ze het allemaal toch niet, is de redenatie vaak. Maar surfers Aamion and Daize Goodwin zien het anders: in de eerste jaren van je leven neem je alles om je heen in je op en word je daardoor gevormd. Reizen zou dan juist enorm verrijkend kunnen zijn.

Daarom maakten ze met hun twee kinderen een wereldreis. 6 continenten, 15 landen, 132.965 gereisde kilometers met het vliegtuig en 16.783 kilometer op de grond. O ja, en heel veel dagen surfen. De familie deed in 14 maanden onder andere Fiji, Thailand, Peru, IJsland, Nepal, Israel en Zuid-Afrika aan.

Given op Netflix

Met het gezin van 4 reisden ook 5 filmmakers mee, die de docu Given produceerden. Het verhaal over de reis wordt daarin verteld door de ogen van het 6-jarige zoontje, die allerlei culturen meekrijgt en daardoor het leven beter gaat begrijpen – een kleine jongen in een grote wereld.

En hij is niet de enige die profiteert van de liefde voor de natuur in zijn familie: de documentaire zit vol prachtige beelden van landschappen waardoor ook jij als kijker ziet hoe mooi de wereld, het leven, is.

Given is niet alleen een reis over de wereld, het is ook een reis langs mooie momenten met allerlei verschillende emoties. De film inspireert je misschien om te gaan doen waar jij jezelf het meest door kunt ontwikkelen of waar je het meest van geniet, maar is ook gewoon een fijne rustige film over de natuur en het leven.

GIVEN the movie – TRAILER [HD]

Given is the simple yet powerfully contemplative story of a unique family legacy come full circle. Told through the visceral experience of a 6 yr. old, Given follows legendary surfers Aamion and Daize Goodwin from their island home of Kauai through 15 different countries in the quest for surf and to fulfill a calling handed down through generations.

Je kunt de docu, die ongeveer 1 uur en een kwartier duurt, bekijken op Netflix.

Meer interessante docu’s op Netflix:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Wat je leert van een reis door 15 landen zie je in de inspirerende docu Given op Netflix
Sluiten