Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 6 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit prachtige huisje in de natuur van Zweden staat nú te koop

Soms is er niets fijners dan dromen van mooie, sprookjesachtige plekken. Daarom zwijmelen we even weg bij dit kleine huisje in Zweden. En misschien blijft het niet bij dromen, want dit stijlvolle houten huisje aan het water staat te koop. 

Trek wel warme kleren aan want dit mini Pippi Langkoushuis staat op Gotland, een eiland van de oostkust van Zweden. Al moeten we er peddelend heen in een rubberboot: met dit huisje in de rustige natuur kan je niet anders dan helemaal zen worden, ver verwijderd van alle drukte.

veranda uitzicht

Dromen op de veranda

Zie je het al voor je? Genieten van uitgebreide diners op de veranda die grenst aan de uitgestrekte, lushious tuin die op zijn beurt weer grenst aan het water. De oase van rust waarin je ongestoord je gang kan gaan en kan genieten van de natuur. De veranda waar je ‘s ochtends boeken leest en geniet van je zelfgemaakte granola-ontbijt en filterkoffie.

Oké buiten zijn en rust is fijn, het moge duidelijk zijn.

Dit vind je vast ook leuk: Om bij weg te dromen: de mooiste huizen in de natuur

Ruimte is overrated

Dat we met minder spullen blijer zijn, wisten we al: hoe meer spullen je hebt hoe meer stress dat oplevert. Je hebt immers ruimte voor die spullen nodig en andersom: als je een grote ruimte hebt, wil je die opvullen met spullen. Maar hecht je écht waarde aan die spullen? Of koop je meer om te kopen? Niet voor niets dat de tiny housebeweging en het ontspullen steeds populairder worden. Het zorgt namelijk voor meer geluk en minder stress.

Dit 3-kamer tellende huisje bewijst dat je echt niet veel ruimte nodig hebt om een stijlvol en gezellig huis te hebben. Lang leve minimalisme en hout. Heel veel hout. De woonkamer en keuken zijn in één ruimte en veel poespas vind je er niet. Maar de spullen díe er zijn, zijn van goede kwaliteit, zoals de keurig gelakte houten vloer.

Vanuit de slaapkamer de tuin in

Wakker worden en direct een groene oase inlopen, gewoon vanuit je slaapkamer? Dat kan in deze kleine cottage. Het is typisch Nederlands om veel muren in huis te hebben. Het begint al bij binnenkomst, een hal, een gang en dan pas kom je een keertje in de woonkamer uit. Ook niet zo gek met ons koude en regenachtige klimaat.

Daarom dromen wij nog graag even weg bij dit houten huisje. Mocht Nederland ooit onder water komen te staan, is dit in elk geval een perfect plan B, het ligt namelijk 78 meter boven zeeniveau. En zo gek geprijsd is het huis niet, omgerekend kost het zo’n €340.000, waarvoor je grofweg een 2-kamerverdieping in de randstad koopt. Just saying. Op de website van Zweedse makelaar vind je meer informatie.

Meer inspiratie voor een droomhuis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️