Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 5 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo krijg je die fijne reis-vibe in je huis zonder écht de wereld rond te reizen

De wereld rondreizen, nieuwe mensen ontmoeten én mooie aandenken meenemen uit allerlei culturen: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Toch hoef je niet per se een wereldreiziger te zijn om de wereld naar jouw interieur te brengen. Hoewel het heel verleidelijk is allerlei leuke reisjes te plannen, kan het ook een simpelere manier, gewoon vanuit Nederland.

Helaas, we kunnen niet allemaal verre reisjes maken, maar dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je interieur er niet well traveled uit ziet. Handgemaakte spullen uit andere landen haal je namelijk gemakkelijk in huis op deze manieren:

Online stores

Er zijn genoeg leuke online stores die locals wereldwijd supporten en hun items verkopen. Ken je bijvoorbeeld de online webshop Etsy al? Onder andere op deze webshop vind je allerlei mooie items uit andere culturen. Gemaakt van mooie stoffen en ze worden zo bij je afgeleverd. Lang leven het internet!

Niet alleen meubels

Om je huis in te richten met prachtige spullen uit verschillende werelddelen, denk je waarschijnlijk eerst aan meubels, souvenirs en misschien wat kunst. Maar je kan de internationale sfeer ook in huis halen door bijvoorbeeld kleedjes, servies, bestek of zelfs kleding uit een ander land in je inrichting te verwerken.

Mooie Marokkaanse kleden kan je bijvoorbeeld gewoon op markten of in boutique winkels in Nederland kopen. Door het hele land vind je verschillende winkels waarin je mooie Afrikaanse jurken en kleding vind bijvoorbeeld. Neem bijvoorbeeld eens een kijken bij Nukuhiva in Utrecht, opgericht door Floortje Dessing.

Hoe we een betere (en meer duurzame) toerist kunnen zijn deze zomer

Tropische planten

Uiteindelijk doet groen een mens héél goed. Je haalt dus gemakkelijk de vakantie feeling in huis door mooie planten uit te zoeken. Wil je graag de reis-vibe creëren? Ga dan voor tropische planten, je kan in tuincentra of bij sommige supermarkten zelfs bananenplanten kopen. Hoe leuk?! Je kan ook voor simpele, kleine cactussen kiezen natuurlijk.

Ben je wel in voor een wat grotere planten in je woon- of slaapkamer? Kies dan bijvoorbeeld de Kentia Palm of kies een hangende plant in een potje aan het plafond: de parelplant.

Fair trade kost meer

Als je graag kunst, meubels of andere mooie items in je huis hebt uit andere culturen, is het goed om je te beseffen dat deze producten ergens anders met de hand zijn gemaakt. Een met de handbeschilderde schaal kost nou eenmaal heel wat uurtjes werk om te maken en zal dus ook wat duurder zijn dan servies uit een groothandel.

Als je de items dan ook nog eens naar Nederland laat opsturen, komt daar nog wat geld bovenop. Wees je er dus van bewust dat producten die je online bestelt uit het buitenland iets meer geld kunnen kosten. Daar tegenover staat wel dat betalen voor kwaliteit een duurzame optie is, spullen gaan langer mee én zijn uniek. Een met de handgeweven mand is bijzonderder en steviger dan een mand uit een fabriek.

Daarnaast betaal je dus een fair trade prijs aan de mensen die het hebben gemaakt, dat is wel zo fijn!

Meer lezen over reizen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Zo krijg je die fijne reis-vibe in je huis zonder écht de wereld rond te reizen
Sluiten