Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Huidveroudering komt het meest voor bij deze drie lichaamsdelen

Huidveroudering is een natuurlijk proces, je kan het omarmen en het is ook niet erg als je probeert om het te vertragen. Iedereen is anders en wij van BEDROCK vinden dat iedereen keuzes mag maken waar hij of zij gelukkig van wordt. Of je nu helemaal niks doet, of smeert met peperdure cremes, it’s up to you! Als je bepaalde lichaamsdelen maar niet vergeet!

Huidveroudering heeft deels te maken met levensstijl en deels met genen. Ze zeggen dat je boven de dertig verschil gaat zien, maar eigenlijk heeft huidveroudering niet eens zoveel te maken met leeftijd. Zelfs een twintigjarige kan al tekenen van huidveroudering zien.

Huidveroudering houd je niet tegen

Huidveroudering houd je helaas niet tegen. Zo simpel is het. Laat je niet gek maken door allerlei cosmetica merken, er is geen wondermiddel waardoor je opeens rimpelvrij door het leven gaat. De huid goed verzorgen is wat anders, maar aan je binnenwerk kun je niet zo gemakkelijk sleutelen. Wat wel help is factoren van buitenaf die de huid sneller oud maken vermijden. Vermijd boosdoeners als zon, roken, blauw licht en stress.

Veel mensen smeren preventief met een crème met SPF, en ze gaan niet meer ingeolied liggen bakken in de felle zon. Die tijden zijn voorbij. Alleen bijna niemand smeert de handen in met een zonnebrandcrème. Zelfs het decolleté wordt vaak vergeten.

Decolleté

Wat veel mensen vergeten, is dat je hals en borst ongeveer dezelfde verzorging nodig hebben als het gezicht. Het is een kwetsbare huid en wordt óók veel aan de zonnestraling blootgesteld. Trek je gezichtsverzorging daarom altijd nog een beetje door tot je decolleté.

Handen

Ze zeggen weleens: de handen verraden iemands leeftijd. Soms zie je vrouwen met een strakke gezichtshuid, maar met rimpelige handen.  Dit komt omdat de handen eigenlijk altijd worden blootgesteld aan de schadelijke UV-straling van de zon, maar ook aan heftige schoonmaakmiddelen.

Daarnaast is de dunne, kwetsbare huid van de handen extra gevoelig voor rimpels. Vaak ga je pas smeren met een handcrème, als je merkt dat je handen droog zijn.  Terwijl het geen overbodige luxe is om je handen preventief te verzorgen, te beschermen tegen de zon en andere heftige schoonmaakmiddelen.

Zeep kan ook agressief zijn en de handen uitdrogen. Tenzij je kiest voor een mildere variant zoals deze KiND Wash Foam van MÁDARA.
madara kind

Gezicht

Het gezicht is één van de eerste plekken waar tekenen van veroudering zichtbaar zijn. Dit is ook de meest logische plek en iedereen weet dat het gezicht heel wat te verduren heeft door zonlicht, make-up en luchtvervuiling.

De meeste mensen smeren het gezicht dagelijks in met verzorgende producten en een uv-filter. Er zijn zelfs mensen die nooit de deur uit gaan zonder een zonnebrandcrème op het gezicht.  Voorkomen is beter dan genezen…

En zeg nou zelf, eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld om de huid te beschermen.

Is citroen goed voor je huid? Alleen als je het zó gebruikt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️