Fleur Broeders
Fleur Broeders Nieuws 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Good news: dit is de eerste herbruikbare wijnfles van Nederland

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom delen wij met liefde het goede nieuws. Vandaag: de eerste herbruikbare wijnfles van Nederland.

Pieter Pot, een verpakkingsvrije online supermarkt, introduceert de eerste circulaire wijnfles van Nederland. Ook nog eens met 36 procent minder CO2-uitstoot dan de normale wijnflessen. Dat is natuurlijk iets waar we meer over willen weten.

Wijnflessen en speciaalbiertjes

Het bedrijf is de eerste in Nederland die start met hervulbare wijnflessen. Dat niet alleen, want het heeft ook een gevarieerd aanbod van 6 varianten biologische wijn. Het gaat niet alleen om de wijnflessen: bierflesjes worden ook gevuld met biologisch en aardgasvrij geproduceerd speciaalbier.

Een glaasje wijn bij de borrel is gezellig, maar wanneer drink je te veel?

“Glas wordt vaak gepositioneerd als duurzame keuze, terwijl het enorm veel energie kost om glas te recyclen, wat resulteert in een hoge CO2-uitstoot,” vertelt Jouri Schoemaker, de CEO van Pieter Pot. Het is hun missie om afval de wereld uit te helpen. Ze zijn in ieder geval al goed op weg met dit nieuwe wijnfles-alternatief.

De circulaire wijnfles

Je kan de circulaire wijnfles maar liefst zes keer hervullen met de lekkerste biologische wijnen van een vooraanstaand Duits wijnhuis. Hier doen ze veel goeds mee, want uit de Life Cycle Assesment (LCA) bleek dat het herbruikbare systeem voor 36 procent minder CO2-uitstoot zorgt dan het wegwerpsysteem.

https://www.bedrock.nl/impact-klimaatverandering-wijn/

Het bedrijf BECCO produceert de wijnen. Pieter Pot biedt zes verschillende wijnen voor de herbruikbare fles, namelijk:

  • Merlot (soepele rode wijn, lekker fruitig)
  • Montepulciano (rode wijn met sappige kersenaroma’s)
  • Pinot Grigio (frisse en rijke witte wijn)
  • Trebbiano (een frisse witte wijn met noten van steenvruchten en citrus)
  • Chardonnay (een prettige witte wijn met perzikaroma’s en ananas)
  • Rosato (fruitige rosé met noten, aardbei en bloedsinaasappel)

Speciaalbier van Pieter Pot

Een andere innovatie die we ook even willen noemen: Pieter Pot heeft een statiegeldsysteem voor hun speciaalbier. Statiegeld op bierflesjes is niet nieuw, maar een volledige ommekeer naar statiegeld op álle speciaalbieren ontbreekt nog in de sector. De bierflesjes kunnen 25 keer herbruikt worden met een compleet statiegeldsysteem. Wat een verschil.

Waarom is bier en wijn niet altijd vegan?

Piet Pot hoopt in 2022 met de circulaire wijn- en bierflessen 200.000 verpakkingen te besparen. Wij zijn fan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️