Margje Hoogland
Margje Hoogland Duurzaamheid 24 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

8 x de duurzame hotspots van Eindhoven (van duurzame markten tot slow fashion)

Weekendje Eindhoven op de planning? Sla dan de bekende modeketens en (fast fashion) restaurants over, maar breng een bezoekje aan deze bewuste hotspots in Eindhoven. In de winkels vind je pareltjes voor jezelf of leuke cadeaus voor iemand anders. In de restaurants en cafés eet je lokaal en vegan.

Eindhoven is een van de gezellige Brabantse steden. Jaarlijks vind hier de Dutch Design Week plaats, maar ook buiten die week zijn er veel toffe hotspots die zeker een bezoekje waard zijn.

1. Vielgut

Tijdens een weekendje weg, hoef je natuurlijk niet te shoppen. Minder kleding kopen is een stuk duurzamer. Toch heeft iedereen wel eens wat nieuws nodig en als je dan gaat shoppen, doe je het maar beter goed. Dit kan in Eindhoven bij Vielgut. Ze verkopen hier sustainable fashion van merken als Rains, Nudie Jeans, Freitag en Kings of Indigo.

Dit zijn de 10 leukste zero waste winkels van Nederland

2. Strijp-S

Strijp-S is een wijk in Eindhoven en een terrein dat vroeger van Philips was. Nu is het een hippe wijk vól hotspots. Je vindt er bijvoorbeeld CoffeeLab, een duurzame minisupermarkt én koffietent, waar je lekker kunt gaan zitten of iets kunt kiezen om mee te nemen. Alles wordt met biologische ingrediënten bereid. Ook leuk: in de minisupermarkt koop je leuke kookboeken en -spullen voor jezelf of als cadeau.

https://www.bedrock.nl/vegan-hotspots-brabant/

Ook Bierbrouwerij het Veem zit in deze wijk. Zeker even langs gaan. Je kunt hier kiezen uit 24 tapbiertjes én de brouwerij staat middenin het proeflokaal. Er wordt dus ‘live’ gebrouwen terwijl jij van je biertje geniet.

Vegan Heroes is ook de moeite waard. Ze maken waanzinnige veganistische gerechten, van burgers tot gebakjes. Met de vibe zit het hier ook wel goed. Zo zeggen ze zelf: Changing the world one sexy bite at a time.

3. Duurzame Weekmarkt

Elke zaterdag is de Duurzame Weekmarkt op het Wilhelminaplein. Deze markt duurt van 10 tot 4. De markt is niet zo groot, maar je kunt hier super lekker eten scoren om mee te nemen naar het park. Alles dat je hier kunt kopen is biologische, 100% vers en zoveel mogelijk van eigen productie. We love it.

4. YATVA

Shop je het liefste vintage? Breng dan zeker een bezoekje aan YATVA. Je vindt hier bergen aan vintage kleding, waardoor je zeker weten slaagt. De eigenaresse is Brits en koopt de meeste kleding daar ook in. Zo heb je ook nog eens kans op heel unieke stukken. Ook uniek zijn de kleurrijke items uit de ‘Made in Africa’ collectie.

https://www.bedrock.nl/vegan-hotspot-black-white-kafe-breda/

Even blijven hangen? Plof dan neer in café en restaurant Couch Potatoes en geniet van huisgemaakte wereldse gerechten. Een aantal gerechten zijn vegan.

5. Liek

Liek is net als Coffeelab een versmarkt en restaurant in een. Ze stellen het belang van goed, gezond en duurzaam eten voorop. Daardoor eet en koop je hier met name lokale producten. Neem dus lekker wat verse producten mee naar het park of kies voor een ontbijt, lunch of diner uit de proefkeuken.

6. The Happiness Café

Bij The Happiness Café kun je terecht voor heerlijke vegetarische en vaak veganistische gerechten. Zowel voor de lunch als het diner, of gewoon een kop koffie met wat lekkers. Ze gebruiken uitsluitend biologische producten, kiezen voor seizoensgebonden ingrediënten en serveren nooit iets dat ze zelf ook niet zouden eten. Dat zit wel goed, dus.

PHOOD Farm

Last but zeker not least in dit rijtje met duurzame hotspots in Eindhoven is PHOOD Kitchen. Dit is het eerste aquaponic boerderij-restaurant waar je rechtstreeks duurzaam geoogst voedsel van de eigen Phood Farm krijgt voorgeschoteld. Super bijzonder en voor de liefhebbers van duurzaamheid absoluut niet te missen.

https://www.bedrock.nl/probeer-deze-8-vegan-hotspots-in-nederland/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️