Fleur Broeders
Fleur Broeders Watch 19 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Her op CineMember: een bizarre romance tussen mens en computer

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege van hun uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: Her.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streaming dienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Jagten op CineMember: over de psychologische impact van valse beschuldiging

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

Her op CineMember

Een van die bijzondere films is Her. Deze Oscar-winnende film is geregisseerd door Spike Jonze en geeft je een meeslepende ervaring. Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) wordt verliefd op zijn nieuwe computersysteem (Scarlett Johanson) en wij als publiek weten het verschil niet meer tussen echt- en kunstmatigheid.

Theodore heeft last van een zware depressie door de recente scheiding met zijn vrouw. Wanneer hij een OS1 aanschaft, geavanceerde kunstmatige intelligentie, komt er weer plezier terug in zijn leven. Ook onverwachte liefde.

Wat maakt een mens?

De film zet een paar bijzondere vragen centraal, bijvoorbeeld over onze menselijke natuur. Naar mate Samantha (het computersysteem) steeds meer leert over de menselijkheid, begint zij ook aan te voelen als een echt persoon. Of we de relatie als kijker goedkeuren is natuurlijk ook de vraag, maar begrijpen doen we hem zeker. Ook het thema technologie komt goed naar voren. Dit speelt natuurlijk steeds een grotere rol in ons leven.

Benieuwd naar jouw hechtingsstijl? Doe de test

De relatie tussen Theodore en Samantha gaat ook niet alleen over rozengeur en maneschijn. Het gebrek aan een menselijk lichaam, jaloezie en andere valkuilen zorgen voor een sleur. Geen wonder natuurlijk dat dit originele verhaal de Oscar voor Beste Scenario won. Een film over de toekomst die erg dichtbij ligt die je gezien moet hebben!

Her kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

I Am Greta op CineMember: een prachtig portret van de jonge activiste

La Vie d’Adèle op CineMember: een iconische LGBTQIA+ film

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️