Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 26 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

La Vie d’Adèle op CineMember: een iconische LGBTQIA+ film

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege van hun uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: La Vie d’Adèle

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streamingdienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Wat als je nooit de liefde van je leven vindt?

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

La Vie d’Adèle op CineMember

Een van die bijzondere films is La Vie d’Adèle. Deze film dateert uit 2013, maar blijft actueel en meeslepend. In feite is ‘t een van de meest iconische LGBTQIA+ films van de laatste jaren, zo eentje die je minstens een keer in je leven gezien moet hebben.

Ook als je weet dat de film een Gouden Palm kreeg voor zowel regisseur als hoofdrolspeelsters – iets wat nooit eerder gebeurde in de filmgeschiedenis – weet je dat La Vie d’Adèle een meesterwerk is waarbij je bijna drie uur lang meegezogen wordt in de levens van de personages.

Leerschool der liefde

Alles in La Vie d’Adèle draait om puber Emma, die tot haar eigen verrassing verliefd wordt op Adèle: een assertief meisje met blauw haar. Samen ontdekken de twee de moeilijkheden van prille verliefdheid, van worstelen met je eigen identiteit en van de pijn van een gebroken hart.

Spicy: de beste tijd om seks te hebben (volgens je chronotype dan)

Het is in ieder geval liefde op het eerste gezicht, met voldoende passie en vuur. Maar is hun passie genoeg om de relatie in stand te houden? De vragen in La Vie D’Adèle zijn eerlijk, puur en herkenbaar. Kortom: een must-see.

La Vie D’Adèle kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️