Margje Hoogland
Margje Hoogland Care 26 jan 2022

Een goede kickstart van de dag in 8 stappen

Wil je het liefst je bed weer in duiken als je nog maar net wakker bent geworden? Met een goed begin van je dag, voel je je de rest van de dag fit en energiek. Z贸 doe je dat.

Een kickstart van je dag kun je zien als een ochtend ritueel. Door iedere dag zo te beginnen, zorg je er voor dat je fris aan je werkdag begint 茅n dat je bed uitstappen steeds makkelijker wordt.

Een ochtendritueel als goed begin van de dag

Een goed ochtendritueel is self-care. Door goed voor jezelf te zorgen en jezelf iedere dag aandacht, tijd en liefde te gunnen, begin je fijner aan je dag. Niet langer dus snel een bammetje smeren en je haasten naar je werk, maar heel bewust je dag beginnen.

1. Stap direct je bed uit en laat je telefoon met rust

Gaat je wekker af? Druk niet op snooze, maar stap direct je bed uit. Langer blijven liggen zorgt er juist voor dat je slaperig wordt. Laat je telefoon ook nog even met rust. Van gedachteloos scrollen op social media of door het nieuws krijg je een slechtere focus en misschien zelfs een ochtendhumeur.

2. Glas water

Als je direct een glas water drinkt als je wakker wordt, voel je je ook fris. ‘s Nachts verlies je heel wat vocht en een glas water zorgt ervoor dat je vochthuishouding weer op peil komt. Je kunt gaan voor een fris glas koud water. Je kunt ook een glas warm water drinken. Volgens de ayurveda brengt dit namelijk je stofwisseling op gang.

Tip: schraap voor het glas water je tong en poets je tanden. ‘s Nachts hopen veel bacteri毛n zich op in je mond en die wil je liever niet direct weer doorslikken.

Dry brusing: wat is het en is het nou wel of geen aanrader?

3. Mini work-out of yoga

Door ‘s ochtends te beginnen met een een mini workout, heb je letterlijk een kickstart van je dag doordat je hartslag verhoogt. Een korte yoga flow kant natuurlijk ook.

4. Koude douche

Na je mini workout of yoga flow stap je onder de douche. Zo spoel je even de nacht van je af en voel je je weer fris. Afspoelen met koud water helpt de bloedsomloop bevorderen. Daardoor worden zuurstof, vitamines, mineralen, glucose en vetzuren door je lichaam gepompt. Ook worden afvalstoffen afgevoerd.

5. Gezond ontbijtje

Hierna is het tijd voor je ontbijtje. Het beste ga je niet voor een boterham met kaas. Een voedzaam ontbijt met granen, fruit en zelfs groente zorgen voor een beter begin van je dag. Ook houd je het daarmee de hele ochtend vol. Wissel het af en toe eens af en maak bijvoorbeeld deze ontbijtjes met vegan yoghurt.

Eerst sporten en dan ontbijten of is het nou juist andersom?

聽6. Journaling

Als je elke dag een paar minuten de tijd neemt om op te schrijven wat door je hoofd rondspookt, maak je je hoofd leeg. Alles op een rijtje zetten kan je namelijk meer duidelijkheid cre毛eren en zorgen voor minder stress. Je kunt ook elke dag even de tijd nemen om op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Je begint dan met een gelukkig gevoel aan je dag.

7. Loop een rondje

Ga ook in de ochtend even naar buiten om een rondje te lopen. Helemaal nu we weer – of nog steeds – thuiswerken. Even naar buiten, is alsof je naar je werk loopt. Daarnaast helpt de frisse lucht ervoor dat je vol focus weer aan de slag kunt.

8.聽 Doe iets leuks

Voordat je je laptop open klapt, kun je nog even iets leuks gaan doen. Lees een paar bladzijden van je favoriete boek of kijk op een inspirerende blog. Door dit elke dag te doen, begin je positief, maar door zo’n klein ritueel weet je brein ook dat het bijna tijd is om gefocust aan de slag te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek pl煤s elk weekend de best gelezen artikelen 馃尶

Reageer op artikel:
Een goede kickstart van de dag in 8 stappen
Sluiten