Sophie Golbach
Sophie Golbach Betere wereld 29 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Goed nieuws voor de borrelaars: er bestaat nu een vegan borrelworst

Je tante nodigt jullie familie uit om te komen borrelen, da’s natuurlijk supergezellig. De lekkere hapjes staan al op tafel. Wanneer jij iets wil pakken, zie je dat er voor jou als vegan of vegetariër nog niet veel opties zijn. Goed nieuws, want voor vegetariërs en veganisten is er nu ook een vega droge borrelworst. Wij zijn blij met Nederlandse worstmeester Huls, die met die vega worst gekomen is.

Plantaardige kazen kennen we al wel. Op het gebied van droge worst bij de borrel, of gewoon bij lekkere trek, was er voor vegetariërs en veganisten helaas nog niet veel keus. De vegan borrelworst van Huls brengt daar verandering in.

Vega borrelworst

Nog beter nieuws is dat er niet één, maar wel twee nieuwe smaken van de worst zijn. Zo kan je nu genieten van de Huls Vega Sticks in de smaken Chorizo en Mediterraans. De Chorizo heeft een licht pittige smaak. Houd je daar niet van, dan is de iets zoetere Mediterraanse worst een goede keus voor jou.

Een heerlijk recept voor – jawel – vegan worstenbroodjes

Waar worden ze van gemaakt? Van soja-eiwit en groenten. 100 procent plantaardig dus, en ze bevatten geen dierlijke eiwitten (maar zitten er ondanks dat toch bomvol met plantaardige eiwitten). Hierdoor zijn ze niet alleen geschikt voor vegetariërs, maar net zo goed voor veganisten.

Voorlopig kan je de droge worst alleen krijgen bij Plus, te vinden in het droge worst schap. Maar Huls is gelukkig druk bezig om hem ook bij andere winkels in de schappen te krijgen. Heb je geen Plus in de buurt? Dan kan je hem hopelijk alsnog snel kopen!

Goed nieuws: de plantaardige burger van de McDonald’s in Nederland verkrijgbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️