Redactie
Redactie Nutrition 15 feb 2021

Makkelijke en gezonde lunch voor de thuiswerkdag: Gut Healing Summer Rolls 

Thuiswerken is voorlopig de norm en de inspiratie is soms ver te zoeken. Tussen de zoom-meetings door smeer je een boterham met pindakaas of misschien haal je wel wat af. Tijd voor inspiratie voor een verse, makkelijke én gezonde lunch. Dit is namelijk het ideale moment om aan je eetpatroon en lifestyle te werken, vertelt Annalena van Naela Health aan Bedrock. “Nu je thuis zit, kun je er elke dag voor zorgen dat jouw lunch een feestje is en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.” 

Annalena Hartmann lanceerde dit jaar haar eigen ‘Eat Well, Feel Good’ cursus. Met deze cursus vult ze de dag weer met een beetje inspiratie als het aankomt op voeding. Want gezond eten is makkelijk én leuk. Op Bedrock deelt ze één van haar favoriete recepten: makkelijk, super gezond en ideaal voor je thuiswerkdag. We hebben het over de Gut Healing Summer Rolls.

Dit gerecht is binnen minder dan 10 minuten gemaakt. Je kunt er heel makkelijk dubbele hoeveelheden van maken, zodat je lunch voor morgen al klaar staat.

Dit zijn dé vegan hoofdsteden ter wereld (voor als je weer mag reizen)

NaelaHealth-SummerRolls-1
Bron: NaelaHealth

Gut Healing Summer Rolls 

Oké, het mag dan nog wel winter zijn, maar nu de het ijs officieel is gaan dooien, zetten wij onze blik alvast op de lente- en zomermaanden. Wat ons betreft kunnen die niet snel genoeg beginnen!

Met deze Gut Healing Summer Rolls kom je alvast in det stemming:

Ingrediënten: 

  • 2 rijstvellen voor verse loempia’s
  • Opties: 80g tempeh, gemarineerd en opgewarmd óf 6 gepelde en gekookte garnalen óf ½ gerookt kipfilet in plakjes óf 1 gekookt ei
  • ¼ avocado
  • 1 handje rucola
  • 1 stuk komkommer, in dunne slierten 
  • 1 kleine wortel, in dunne slierten
  • 1 handje koriander
  • 1 el kimchi

Saus: 

  • ½ limoen, uitgeknepen
  • 1 el tamari of sojasaus
  • 1 knoflookteen, geperst
  • ¼ rode chilli, klein gehakt
  • 1 el sesamolie 
  • 1 handje sesamzaadjes 

Bereidingswijze: 

  • Week de rijstvelletjes kort (ongeveer 1 minuut) op een plat bord in een laagje warm water zodat ze zacht worden.
  • Snijd de wortels en komkommer in dunne slierten en de avocado in dunne plakjes.
  • Leg de rijstvellen vervolgens op een droog bord en vul ze net als wraps met alle ingrediënten.
  • Bereid de dressing om in te dippen. 

Ben je net vegan? 7 belangrijke tips voor beginners

Liever vegan?

Je kunt oneindig variëren met de ingrediënten van je summer rolls. Mocht je het liefste vegan willen eten dan is tempeh een hele fijne toevoeging. Tempeh is namelijk rijk aan prebiotica, het type vezel dat de goede bacteriën in je lijf ‘voedt’. Er is aangetoond dat het een ontstekingsremmend effect heeft. Daarnaast ondersteunt het de spijsvertering. What more is there to want?

In combinatie met probiotische kimchi en avocado is dit een ultiem recept voor gezonde darmen. Je kunt de tempeh gemarineerd kopen en even kort opwarmen.

Genieten maar!

Annalena is voedingscoach in Amsterdam en heeft ruim 3 jaar geleden haar bedrijf Naela Health opgezet. Het is haar missie om mensen weer in contact te brengen met hun lijf en te laten zien dat gezond eten makkelijk, lekker en toegankelijk is voor iedereen. Wil je meer leren over gezonde voeding en hoe je lekker in je vel kunt zitten? Neem dan een kijkje op haar site of schrijf je in voor de Eat Well, Feel Good: An Introduction to Nutrition Course

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Makkelijke en gezonde lunch voor de thuiswerkdag: Gut Healing Summer Rolls 
Sluiten