Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 25 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

6 gewoontes van succesvolle mensen die je kunt overnemen

Op zoek naar het geheim van succes? Succesvolle mensen houden er een aantal goede gewoontes op na die hen helpen bij het behalen van hun doelen. En jij kunt ze eenvoudig kopiëren.

Dit zijn ze:

Sta vroeg op

Een gewoonte die bijna alle succesvolle mensen met elkaar gemeen hebben: ze staan vroeg op. Terwijl jij aan je ontbijt zit, is hun dag al een paar uur bezig.

Volgens psychiater Tracey Marks is ons lichaam ontworpen als ochtendmens: het wil wakker worden als het licht wordt en gaan slapen wanneer het donker wordt. Neem een voorbeeld aan Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour, die haar dag begint om kwart voor zes met een tenniswedstrijd of first lady Michelle Obama, die om half 5 opstaat om te gaan sporten.

Lees een boek

Verlang je naar succes? Sla eens wat vaker een boek open. Lezen verandert je manier van denken en zorgt ervoor dat je meer te weten komt over veel verschillende onderwerpen. Zorg dat je altijd een boek bij je hebt, zodat je van elk mogelijk moment gebruik kunt maken om een aantal bladzijden te lezen. Als Mark Zuckerberg 100 boeken in één jaar kan lezen, dan kun jij het vast ook.

Ook lezen: 3 boeken over geluk en duurzaamheid die je deze winter wilt lezen

Creëer een gezonde work-out routine

Het geheim achter productiviteit? Sport! Door te sporten krijg je meer energie en het is belangrijk voor de gezondheid van je lichaam en geest. Ga naar buiten voor een hardloopsessie, geef alles in de sportschool of start je dag met ontspannende yoga om je lichaam en geest te herenigen.

Geef jezelf een positieve self-talk

Creëer dagelijks een momentje voor jezelf om te reflecteren en je zelf wat positieve self-talk te geven. In het begin is het misschien een beetje gek, maar het helpt je om inner peace te vinden en de doelen die je voor ogen hebt te bereiken.

Plan een meditatie-momentje in

Mediteren helpt je om rust in je hoofd te brengen. Het is gezond voor je, zowel mentaal als lichamelijk. Meditatie kan zelfs letterlijk de structuur van je hersenen veranderen en heeft een positief effect op je geheugen.

Tip: Bedrock’s calming meditaties voor beginners en pro’s

Stel jezelf doelen

Succesvolle mensen stellen zichzelf doelen. Deze doelen zorgen ervoor dat ze duidelijk voor ogen hebben wat ze per dag willen bereiken. We hebben allemaal 24 uur in een dag waar we iets mee kunnen doen.

Houd dagelijks een to-do lijstje bij om deze 24 uur in te delen. Het zal je helpen om de lange termijn doelen die je voor ogen hebt, te kunnen bereiken. Founding father Benjamin Franklin vroeg zichzelf elke dag: “What good shall I do today?”

Meer lezen?

Wanneer je een bepaalde activiteit maar lang genoeg volhoudt, wordt het vanzelf een gewoonte. Volgens de wetenschap kost het precies 66 dagen om van een activiteit een ritueel te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️