Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Een heerlijk recept voor gemberthee

Dat gember gezond is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Iemand last van keelpijn of voelt ‘ie zich niet helemaal lekker? Bij BEDROCK adviseren we onze naasten steevast gemberthee als natuurlijke remedie. Maar weet je ook hoe je een gemberthee maakt zodat je er de meeste vruchten van plukt?

We delen hét recept voor de perfecte gemberthee.

Gember = gezond

Even een korte recap naar waarom gember nou eigenlijk zo gezond is. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat gember heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Zo bevordert het je spijsvertering, helpt het tegen misselijkheid, helpt het tegen infecties, evenals tegen menstruatiepijn en vermindert het de kans op chronische ziekten. Ook helpt het bij het behouden van een gezonde suikerspiegel.

Een gembershot a day, keeps the doctor away. Is dat een fabel of feit?

Niet mis dus! Maar hoe voeg je gember nou op de makkelijkste manier toe aan je dieet? Naast dat je het mee kan bakken door groenten en in curry’s is een geweldige manier om gember tot je nemen, door het te laten trekken in heet water als een thee. Hoe kan je gemberthee maken?

Een heerlijk recept voor gemberthee

Denk je aan gemberthee, dan denk je waarschijnlijk aan flinke stukken gember die aan een spiesje zijn geprikt en in een kopje heet water hangen. Zéker een manier hoe je gemberthee kan drinken, en een manier hoe veel cafés het serveren. Maar het is niet de manier waarop je de meeste smaak tot je krijgt.

Hoe kan je gemberthee maken?

In plaats van grote stukken van de gember af te snijden, komt er veel meer smaak vrij door de gember juist in kleine stukjes te snijden. Dat doe je bijvoorbeeld door de gember te raspen. De kleine stukjes hang je dan in een thee-eitje of een theezeefje.

Lees ook: Dit is waarom het toevoegen van kurkuma aan je dieet een goed idee is

En de schil: moet je gember schillen voor gemberthee? Nee hoor, de schil kan je er gewoon aanlaten en fungeert als perfecte smaakmaker.

Hoeveel gember in je thee?

Je hebt dan maar een heel klein beetje gember nodig voor optimale smaak en opname. En good to know: gember is gezond, maar je wilt er – net als veel andere voeding – ook niet teveel van binnenkrijgen.

Lees ook: DIY beautyproducten: zo maak je zelf een gezichtsmasker van gember

Zo’n 2 tot 3 gram gember per dag is geen probleem, maar meer dan 5 gram wordt niet aangeraden. Gebruik je medicijnen of heb je andere gezondheidsproblemen, dan kan je beter je arts raadplegen.

Wil je eens afwisselen met de gemberthee? Ga dan eens voor een kurkumathee, daar zitten eveneens eindeloos veel gezondheidsvoordelen aan. Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️