Redactie
Redactie Psyche 15 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit is hoe je energieën voor je kunt laten werken

Hocus pocus pilatus pas: werken met energie kan alleen als je in je vorig leven een tovenaar was. Of misschien vind je het onderwerp ‘energieën’ maar vaag of zweverig en geloof je niet dat het bestaat. Laten we het daarom eens vanuit een ander perspectief bekijken.


Vaak is het verstand leidend in ons waarnemingsvermogen. Dat wil zeggen; wat we met ons verstand begrijpen, nemen we voor waar aan. Niet alleen voor waar, we identificeren ons over het algemeen ook met ons verstand.

Deze identificatie met vorm – naast verstand zijn dat bijvoorbeeld ook gedachten, emoties, bezittingen, achtergrond, uiterlijk – vormt het ego. Het ego, oftewel ‘the small self‘, is het ‘ik’ dat opgebouwd is uit slechts een klein onderdeel van wat aanwezig is in het bewustzijn.

Het ego

Het ego houdt graag de controle en vindt het helemaal niet leuk als er iets is dat het niet snapt. Onderzoeken op welke manier ‘werken met energie’ een rol speelt in ons dagelijks leven, vraagt om het loslaten van gebaande paden in onze waarneming en identificatie met vorm.

En daarnaast te vertrouwen dat het ons alleen maar kan verrijken, in plaats van dat het bedreigend is.

Aandacht

Alles wat is, is opgebouwd uit energie. Trilling. De frequentie van de energie verschilt: materie heeft een andere trilling dan bijvoorbeeld gedachten. Daarom is het ene met het blote oog waar te nemen en het andere niet.

Net zo goed als het plaatsen van een tafel in het midden van een ruimte effect heeft op hoe je de kamer waarneemt, of hoeveel fysieke ruimte er over blijft voor andere meubels, hebben gedachten invloed op waar je aandacht naartoe gaat in het bewustzijn. Ze beïnvloeden bijvoorbeeld de reactie in je lichaam, je emotionele respons of hoe je omgeving op jou reageert.

Ook lezen: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Als wat we zeggen of doen anders is dan wat we denken of voelen in het moment, is er een discrepantie in energie. Ruis op de lijn. Dat heeft effect op de ontvanger en de boodschapper, bewust of onbewust. Het veroorzaakt bijvoorbeeld ongemak, wantrouwen, roept stress op of verzwakt een boodschap. Om bewust te zijn van wat je denkt en voelt voorbij de ego-lagen die een bepaald zelfbeeld in stand willen houden, is aandacht nodig in het hier en nu.

Lef

Én lef. Want onzekerheden en pijn zijn nou niet bepaald aspecten in onze belevingswereld waar we trots op zijn of die we openbaar delen met elkaar. Een voorbeeld: wanneer we zicht krijgen op dieperliggende overtuigingen in het ego, helpt dat ons te herkennen wanneer ze ondermijnen wat we graag uitdragen of in de wereld zetten.

Het geeft ruimte om zelftwijfel of kritiek op te merken en de energiestroom vanuit deze gedachten niet te laten interfereren met het uitdragen van wie je echt bent. Daar waar de energie weer in lijn komt met de intentie vanuit je hart zal je potentieel gemanifesteerd worden. Deuren gaan open, een flow wordt voelbaar en levensvreugde beschikbaar.

Vind je vast ook interessant: Helen met je handen: dit is reiki en zo kun je het zelf toepassen

Je werkt dus al met energie op het moment dat je bewustzijn brengt naar dat wat in onze psyche aanwezig is. Zonder schroom of ontkenning, zonder identificatie mét. En daarmee los je op wat in de weg staat van een zuivere energiestroom vanuit jou. Zo is bewustzijn, leven vanuit je hart, een toegang tot het rijk van energieën. Je kunt het een plek geven in je dagelijks leven, zodat het je verrijking brengt en je op kan tillen naar je potentieel.

Simpel he? Werken met energieën is voor iedereen toegankelijk. En als je merkt dat het werkt, geeft dat weer energie voor een verdere ontdekkingstocht.

Meer Bedrock:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️