Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Werk 15 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze 4 energetische eigenschappen kan elke ondernemer goed gebruiken

Wat maakt jou een goede ondernemer? Een flinke dosis gedrevenheid, overtuigingskracht, zelfinzicht en natuurlijk klantgerichtheid. Maar welke eigenschappen heb je op energetisch niveau nodig om als ondernemer te slagen, én zelf in balans te blijven? Want juist die onzichtbare dingen zijn heel belangrijk om je dromen waar te kunnen maken.

We bespreken 4 onmiskenbare eigenschappen, die alle vriendelijke, gelukkige en gezonde ondernemers met elkaar gemeen hebben.

1. Intentie

Een goede onderneming begint met een goede intentie. In plaats van ‘hopen’ op succes in je bedrijf – of in welk deel van je leven dan ook – is het belangrijk dat je de intentie ook echt leeft en belichaamt.

Onthoud goed dat je niet hoeft te wachten tot iemand je toestemming geeft om je leven op een bepaalde manier te leven. Jij mag beslissen. Dit is jouw leven. Heb de moed om dat te leven zoals jij het zelf wilt. Wacht niet tot iemand je vertelt dat je een fulltime bedrijf kunt hebben, met een volgeboekte agenda. Wees de persoon die die intentie al vervult.

2. Moed

Sommige mensen noemen het zelfvertrouwen, maar in het begin is er vooral moed voor nodig om een bedrijf te starten. Je moet je eigen authentieke kracht vinden, projecteren en daar niet bang voor zijn. Je moeten goed weten wie je bent en ook accepteren wie je niet bent.

https://www.bedrock.nl/dit-kunnen-we-leren-van-topondernemer-elon-musk/

Vaak willen we nog steeds waardering ontvangen van onze familie, vrienden of oud-collega’s. Maar onbewust liggen daar misschien verwachtingen die niet meer helemaal aansluiten bij ons huidige leven. Zodra je begrijpt dat de meeste angsten te maken hebben met onverwerkte trauma’s uit het verleden, kan je ervoor kiezen om dit aan te pakken en zelf weer aan het roer te gaan staan.

3. Grenzen stellen

Als ondernemer, freelancer, artiest, professional en/of bedrijfseigenaar moet jij je helemaal goed voelen om te kunnen groeien. Daarvoor het het stellen van duidelijke grenzen een must. Check daarom constant of er plekken zijn in je bedrijf of in je leven, waar grenzen worden overschreden.

Mindful en miljonair: “Spiritualiteit heeft me een succesvollere ondernemer gemaakt”

Wees duidelijk over wanneer je wel en niet in de werkmodus bent, stel grenzen voor je tarieven (en ga niet werken voor minder, tenzij je het héél leuk vindt), wees duidelijk naar je klanten over afspraken en werktijden en stel grenzen in je persoonlijke leven, als dat nodig is.

4. Integriteit

De belangrijkste manier waarop je met gemak succes zult aantrekken is door écht integer te zijn. Dit vereist dat je bij jezelf blijft en je niet laat meeslepen door enige ruis van wat er om je heen gebeurt. Je moet eerst jezelf en je werk kunnen vertrouwen, zodat je een community kunt creëren die jou kan vertrouwen.

Ook lezen: Voor jezelf beginnen? Leer ondernemen vanuit intuïtie in plaats van vanuit ratio

Neem tijd om te mediteren, blijf jezelf ontwikkelen, doe een nieuwe cursus, lees een ander boek en leer de branche goed kennen, zodat je kunt blijven stralen in je kwaliteiten. Dit is de weg naar langdurig succes van je onderneming en dat begint van binnenuit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️