Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 14 jan 2024
Leestijd: 5 minuten

Waarom wachten op de ware? Zo word jij jouw eigen ware liefde

Als we Disney- en Hollywoodfilms en menig roman moeten geloven, zouden we haast denken dat de liefde één groot sprookje is. Op een dag ontmoet je jouw ware liefde die jou compleet maakt. Want zonder zou je dus niét helemaal compleet zijn. Klopt dat wel? En waarom zou je wachten op een ander als je ook je eigen ware liefde kan zijn?

Over geen onderwerp in de wereld wordt zoveel geschreven en gezongen als de liefde. Het is dan ook een spel vol avontuur, passie, mysterie en geluk. Maar hoe zorg je dat je jezelf hier niet in verliest? Precies. Door jouw eigen ware liefde te worden.

De liefde is geen sprookje

Alhoewel de liefde natuurlijk ontzettend diep, mooi en puur kan zijn, betekent dat niet dat je je leven lang hoeft te wachten op het moment dat er een prins(es) op het witte paard op jouw pad komt en dan hopelijk précies wanneer jij daar open voor de staat.

De praktijk leert namelijk dat de liefde behoorlijk anders gaat dan dat we in sprookjes en films zien. Het gaat met vallen en opstaan, uit je comfort-zone gaan, gekwetst worden en je best doen om iets te laten werken. Wat blijkt? In het echt is de liefde – en het leven an sich – bepaald géén sprookje. En gelukkig maar, anders zouden we als mens niet leren en groeien.

Je eigen ware liefde worden

In plaats van afwachten tot de ware liefde op jouw pad komt, kun je er ook voor kiezen om gelukkig te zijn met jezelf. Dát is immers degene waarmee je het de rest van je leven zal moeten doen. Een goede relatie met jezelf, zelfredzaam zijn, kunnen genieten van je eigen gezelschap, weten wat je nodig hebt om je goed te voelen, zijn stuk voor stuk eigenschappen waarmee jij je eigen ware liefde kunt worden.

Waarom onderuit zakken en wachten op de ware liefde als je ook je eigen ware liefde kunt worden, waardoor je óók makkelijker de juiste liefde aantrekt?

Tips voor ‘Becoming the One’

In het boekBecoming the One‘ beschrijft spiritueel coach Sheleana Aiyana (en de powervrouw achter het platform Rising Woman) hoe je jouw eigen ware liefde kunt worden. Dat klinkt misschien wat zoetsappig, maar dat valt reuze mee.

Kan dit boek verklaren waarom jouw liefdesleven waardeloos is? BEDROCK zoekt het uit

Becoming the One, zoals Aiyana het beschrijft, heeft alles te maken met niet jezelf de schuld geven voor mislukte relaties of patronen, maar compassievol leren kijken naar jezelf waardoor toxische patronen als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen.

Kies voor jezelf

Het gaat erom dat je keer op keer voor jezelf kiest in plaats van de schuld bij jezelf te zoeken. Een relatie zal immers niet duurzaam slagen als je jezelf steeds wegcijfert om je partner maar tevreden te houden of de ander juist onderdrukt om steeds jouw zin te krijgen.

Nee, als jij jouw ware liefde wilt worden, dan zul je voor jezelf willen leren kiezen. “Voordat je een gezonde relatie met anderen kunt hebben, zul je eerst de ware voor jezelf moeten zijn. Een gezonde relatie met jezelf ligt ten grondslag aan alle andere relaties die je in je leven zult hebben. Daarom moet je vanuit je innerlijke kracht gaan leven en erkennen dat liefde in allerlei vormen voor jou beschikbaar is.”

Waardevol zijn zonder een ander

Een grote misconceptie in het vinden van de liefde is dat we denken dat we een ander voor ons moeten winnen. Als gevolg daarvan spelen we hard to get, imponeren we de ander en doen we er alles aan om door onze crush leuk gevonden te worden. Alleen kunnen we nooit ware liefde vinden door ons anders voor te doen dan we zijn. Je wilt jezelf ook waardevol vinden zonder partner.

Trouw zijn aan jezelf

In onze cultuur – en in velen over de hele wereld – is het doodnormaal om jezelf weg te cijferen voor de liefde. Helemaal als vrouw. Maar hoe gezond is het op de lange termijn om jouw eigen behoeften en verlangens te negeren?

Aiyana is er dan ook van overtuigd dat een bewuste relatie niet begint wanneer je een partner ontmoet, maar op het moment dat je besluit om voorrang te geven aan de relatie met jezelf.

Thuis voelen in jezelf (ook zonder relatie)

Je eigen ware liefde worden, kan op het moment dat jij je thuis kunt voelen in jezelf. Ook als je geen relatie hebt. Uiteindelijk gebeuren er veel dingen in het leven waar we geen controle over hebben en dus kunnen we maar beter een veilig gevoel hebben in en met onszelf.

Zelfontwikkeling

Hoe kunnen we er ooit voor een ander zijn, als we niet weten hoe we zelf met onze emoties moeten dealen? Hoe kunnen we verwachten diepgang te hebben met een ander als je zelf je eigen pijnen vermijdt? De diepte ingaan met jezelf en werken aan je persoonlijke ontwikkeling is dé weg naar het worden van je eigen ware liefde.

Ook je eigen patronen in de liefde ontdekken, hoort daar bij. Trek je altijd foute types aan? Dan is het interessant om te onderzoeken waar dat vandaan komt en te realiseren dat het toxische opzoeken je niet gaat helpen naar een liefdevolle en bewuste relatie.

Je relatiestatus zegt gelukkig niets over wie of wat jij bent, ook al doet de maatschappij dat soms wel lijken. Je bent je verleden of je partner niet. Jij bent jíj, met of zonder relatie. Wanneer je dat beseft en compassie hebt voor jezelf, ben je pas echt klaar voor ware liefde!

Laat je moeilijk een nieuwe liefde toe? Dit heeft zelfliefde daarmee te maken

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️