Laura Saija
Laura Saija Liefde & Seks 23 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

9 redenen waarom jij altijd foute mannen aantrekt

Het is een bekend fenomeen: vrouwen die altijd foute mannen aantrekken. Het lijkt een patroon te zijn dat moeilijk te doorbreken is. Dit kan leiden tot frustratie en een gebrek aan vertrouwen in je eigen vermogen om een ​​gezonde relatie aan te gaan.

Het kan een vicieuze cirkel worden waarbij je steeds weer in dezelfde situaties terechtkomt en dezelfde fouten maakt. Waarom gebeurt dit? En wat kun je doen om dit patroon te doorbreken?

9 redenen waarom jij altijd foute mannen aantrekt

Dit zijn negen mogelijke redenen waarom jij altijd de foute mannen aantrekt.

Weinig zelfwaardering

Het kan zijn dat je jezelf niet ziet als waardevol. Dit kan op het gebied van je karaktereigenschappen, je vaardigheden, je normen en waarden, je uiterlijk en je sterke kanten zijn. Hierdoor ben je geneigd relaties aan te gaan met mannen die niet goed voor je zijn. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, is het belangrijk jezelf te leren waarderen en op te komen voor je eigen behoeften en verlangens.

Onbewuste overtuigingen

Onbewuste overtuigingen kunnen ons beïnvloeden om de verkeerde partner aan te trekken. Misschien heb je het idee dat je niet goed genoeg bent voor een gezonde relatie of dat je alleen gelukkig kunt zijn met iemand die eigenlijk niet bij je past. Het herkennen en veranderen van deze overtuigingen kan helpen om een positieve draai in je liefdesleven te krijgen.

Onveilige hechtingsstijl

Onze hechtingsstijl kan een belangrijke invloed hebben op ons gedrag in relaties. Een onveilige hechtingsstijl kan ervoor zorgen dat je de verkeerde mannen aantrekt, die niet bereid zijn om aan je behoeften te voldoen. Het is belangrijk om je eigen hechtingsstijl te begrijpen en aan verbetering te werken, zodat je gezondere relaties kunt aangaan.

Emotionele bagage

Ook emotionele ‘bagage’ uit het verleden kan ons vermogen om gezonde relaties aan te gaan, beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld eerder een ongezonde relatie hebt gehad, kan dit ertoe leiden dat je onbewust op zoek bent naar dezelfde dynamiek in toekomstige relaties. Het is belangrijk om deze emoties en ervaringen te verwerken en te leren van eerdere relaties, zodat je de juiste partner kunt aantrekken.

Ongezonde patronen

Het kan ook zijn dat we ongezonde patronen hebben ontwikkeld in onze relaties. Zoals het kiezen van partners die niet beschikbaar zijn of die ons slecht behandelen. Het doorbreken van deze patronen kan moeilijk zijn, maar het is wel nodig om dit te doen. Dit kan betekenen dat we bepaalde gedragingen of overtuigingen moeten veranderen of dat we hulp moeten zoeken bij een professional om ons te begeleiden.

Te hoge verwachtingen

Het hebben van te hoge verwachtingen kan een valkuil zijn bij het aangaan van relaties. Als je onrealistische eisen stelt aan een partner, kunnen veel mannen niet aan jouw verwachtingen voldoen. Niemand is perfect. Door open te staan ​​voor verschillende persoonlijkheden en eigenschappen, vergroot je de kans op het vinden van een goede match.

Gebrek aan communicatievaardigheden

Een gebrek aan communicatievaardigheden kan een belemmering zijn. Als je niet in staat bent om effectief te communiceren over wat je nodig hebt en wilt in een relatie, kan dit leiden tot onduidelijkheid, misverstanden en frustratie. Door open en eerlijk te communiceren, krijg je gezonde en positieve gesprekken.

Angst om alleen te zijn

Een andere reden waarom je misschien foute mannen aantrekt, is vanwege de angst om alleen te zijn. Het kan zijn dat je bereid bent om een ​​relatie aan te gaan, zelfs als het niet gezond is. Dit wil je omdat je anders alleen bent.

Geen grenzen kunnen stellen

Als je niet in staat bent om voor jezelf op te komen en je grenzen te stellen, loop je het risico om in ongezonde relaties te belanden. Het is belangrijk om op te komen voor je eigen behoeftes binnen een relatie.

Val je altijd op foute mannen? Zo doorbreek je die cirkel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️