Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 13 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Kan dit boek verklaren waarom jouw liefdesleven waardeloos is? BEDROCK zoekt het uit

Daten is voor mij graven in de tijd, ik ken mijn man al bijna tien jaar. Ongelofelijk. Tien jaar! De tijd is voorbij gevlogen, maar voor deze tijd, toen ik nog wel eens een date had, verviel ik vaak in dezelfde patronen. Deze patronen zie ik ook bij vriendinnen die hevig aan het daten zijn terugkomen. Ze zijn niet geïnteresseerd óf geobsedeerd door de date in kwestie. Vaak loopt het op niks uit en klagen ze dat hun liefdesleven waardeloos is.

Is dat ook zo? Of romantiseren ze de perfecte relatie eigenlijk? Als je heel lang alleen bent, dan wordt het ingewikkelder om met iemand te zijn. Je hebt immers je eigen space gecreëerd en dan moet iemand wel van hele goede huize komen om in jouw plaatje te passen.

Dat is natuurlijk niet gek, helemaal niet. Never settle for less zullen we naar zeggen. Alleen wanneer ben je bereid om écht voor iemand te kiezen en daarvoor ook jezelf voor een klein deel weg te cijferen? Want een goede relatie draait om geven en nemen, waarbij geven nét zo belangrijk is.

Wanneer is je liefdesleven waardeloos?

Als ik terugblik om mijn tumultueuze twintiger jaren is er één ding zeker: ik vertrouwde op de juiste timing. Ook al had ik na groot hartzeer jarenlang bewust geen relatie en ook geen innige zoen gedeeld, ik bleef geloven dat er ergens een mister right rondliep. En toen ik wél begon met daten, maar kampte met diepgewortelde bindingsangst, dacht ik ook nog steeds: dan zijn dit gewoon de juiste mannen niet.

Dus, heb jij vers liefdesverdriet of wacht je al jaren op een heuse lover? Dan is het boek Vertrouw op je Timing van Alice Bell een aanrader.

In het boek Vertrouw op je Timing leert Vogue-astrologe Alice Bell je hoe je je geboortehoroscoop kunt gebruiken om door je liefdesleven te navigeren.

De regie over je liefdesleven aan de hand van je geboortehoroscoop

Het boek is een heuse snack voor love cravings en leest makkelijk weg. In het boek leert ze je hoe jouw astrologische geboortehoroscoop jouw relaties beïnvloed. Welke types je aantrekt (verrassend herkenbaar) en waarom bepaalde relaties voor jou niet werken. Ook gaat ze dieper in op de juiste timing voor het beginnen van een relatie. Want ja, die is er!

Astrologische geboortehoroscoop

Voor de niet-ingewijden is je astrologische geboortehoroscoop een momentopname van het zonnestelsel toen je werd geboren.

Het sterrenbeeld waar jij je van bewust bent, ik ben bijvoorbeeld Maagd, is jou toegekend door de stand van de zon.

Daarnaast zijn er héél veel andere planeten die jouw persoonlijkheid beïnvloeden.

Voor de geboortehoroscoop kijk je dus niet alleen naar de plek van de zon, maar ook naar die van de maan en planeten als Mercurius, Venus, Mars en meer. Elke positie maakt iets anders duidelijk over jou en over jouw liefdesleven.

De eeuwige vrijgezel

In het hoofdstuk ‘Wat doe je als relaties’ niet werken beschrijft ze bijvoorbeeld ‘De eeuwige vrijgezel’.

  • Saturnus staat in het zevende huis
  • Aspecten van Venus en Saturnus of de maan en Saturnus
  • Venus of de maan staat in steenbok
  • Steenbok regeert je zevende huis
  • De heerser van je zevende huis vormt een conjunctie vierkant of oppositie met Saturnus

Dit lijkt abracadabra, maar Bell legt netjes uit hoe het precies zit. De eeuwige vrijgezel kan door de invloed van Saturnus héél bang voor afwijzing zijn. Hierdoor ben je altijd op je hoed wanneer je date. Als het op relaties aankomt ben je super serieus en dat schrikt af. Je komt niet ontspannen over en dat is misschien wel een reden waarom jouw liefdesleven waardeloos is.

Daarnaast ben je ook nog eens enorm kritisch op jezelf in relaties en verwijt je het jezelf als je bijvoorbeeld te snel of juist te langzaam reageert. Als je veel of juist weinig emoties toont. Kortom, het is niet snel goed.

Omdat je je erg druk maakt over het volgen van correctie relatiestappen, voorkom je dat een ander de echte authentieke versie van jou leert kennen. Iets wat een must is voor een vertrouwde relatie.

Het kan ook zijn dat je je eenzaam voelt onder invloed van Saturnus. Niet alleen in relaties, maar ook in vriendschappen. Gelukkig schrijft ze ook: er komt een moment dat het tij zich keert. Dat gebeurt meestal tussen je zevenentwintigste en dertigste.

Wel Verdraaid! Denk ik als ik dit stuk lees. Ik leerde mijn man precies om mijn achtentwintigste kennen. Al had ik daarvoor ook twee serieuze relaties achter de rug… dus ik lees nog even verder. Het boek geeft interessante inzichten als het op een liefdesleven dat waardeloos is aankomt, maar ook voor diegene die wél een relatie hebben, is het herkenbaar.

vertrouw op je timing
Je koopt het boek Vertrouw op je Timing voor €20 via BOL.com
 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️