Marloes Graat
Marloes Graat Betere wereld 2 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

5 sexy én duurzame lingeriemerken om je valentijnsdagsetje bij te scoren

Een sexy setje kopen om je partner mee te verrassen is een leuk idee voor Valentijnsdag, maar wel graag gemaakt van duurzame materialen en een eerlijk arbeidsloon voor de makers. Is dat mogelijk: sexy en duurzame lingerie? Ja, hoor bewijzen deze vijf duurzame lingeriemerken. Kies maar uit: kant, bloemen of see through bij deze merken ga je geheid een sexy duurzaam lingeriesetje vinden.

Of je nou een lover hebt of niet, Valentijnsdag is het perfecte excuus om een mooi nieuw lingerie setje voor jezelf te kopen. Want zeg nou zelf: een mooi setje is niet alleen goed voor je seksleven maar geeft ook een boost voor je zelfvertrouwen en humeur.

Bij deze vijf merken weet je zeker dat niet alleen jij er blij van wordt, maar ook de ontwerpers, kleermakers en niet geheel onbelangrijk: het klimaat. Ze maken gebruik van duurzame stoffen, geven een eerlijk arbeidsloon en letten op hun CO2-uitstoot. Benieuwd hoe deze lingeriemerken dat doen? Je leest het in dit artikel.

Duurzame lingeriemerken voor sexy lingerie

Wat is jouw favoriete merk?

1. Nette Rose voor je bralette met kanten bloemen

Als je van kanten bloemen en borduursels houdt, is Nette Rose jouw merk. De bralettes, strings, broekjes, bodysuits en jarretels worden met de hand gemaakt in Kaapstad, de plek waar het merk is opgericht.

Online tweedehands kleding kopen? Zo koop je de beste vintage items

Het merk vertelt eerlijk op hun site: nóg niet alle materialen zijn duurzaam, maar alle reststoffen worden geüpcyceld, zodat er niks wordt verspild. Tip: vind je de juiste maat bestellen bij een nieuw lingeriemerk lastig? We know the struggle. Nette Rose heeft een hele handige sizing tool op hun websites, zodat je zeker weet dat je de juiste maat bestelt.

2. Vintage kant bij Luva Huva

Voor een mooi duurzaam kanten setje moet je bij Luva Huva zijn. Dit is een Engels merk dat werkt met duurzame materialen zoals biologisch katoen, hennep, bamboe, soja en lyocell. De lingerie heeft een vintage-stijl en is geïnspireerd op het Britse platteland. Denk aan romantische setjes in wit en babyroze. Perfect voor een romantisch valentijnsdagsetje.

7 ethische en duurzame kledingmerken met betaalbare kleding

Wil je wat bestellen bij Luva Huva? Bestel dan op tijd, want de lingerie is ‘made to order‘. Het wordt dus pas gemaakt, als je het hebt besteld. Hierdoor duurt het iets langer (6-8 werkdagen), maar het maakt het bestellen nog leuker als je weet dat jouw lingeriesetje speciaal en onder eerlijke omstandigheden voor jou wordt gemaakt.

3. Lingerie met de hand gemaakt in Amsterdam van Tisja Damen

De term duurzaam ondergoed is bijna een belediging voor de kunstwerkjes die Tisja Damen maakt. Wil je jouw partner verrassen met een super vrouwelijk, sexy en sensueel setje? Of een prachtig cadeau aan jezelf geven, waar je je op en top vrouw in voelt? Dan is de lingerie van Tisja Damen het ontdekken waard.

Deze Amsterdamse ontwerpster maakt de meest krachtige kanten creaties die de rondingen van je lichaam benadrukken door te spelen met lijnen. De lingerie is ethisch verantwoord gemaakt en van duurzame stoffen met de hand genaaid in Amsterdam.

4. Lingerie ontworpen in Parijs bij Olly

Kunnen comfort en sexy lingerie samengaan? Bij het Franse lingeriemerk Olly wel, hun motto is: comfy, sexy and eco-friendly. Her merk is in 2017 opgericht door twee vriendinnen: Mathilde en Clementine. Meer Frans dan dat gaat het niet worden.

Ingekakt seksleven? Met deze bewezen sensate focus methode blaas je het weer nieuw leven in

De lingerie wordt ontworpen in Parijs en duurzaam gemaakt in Hongarije. De bh’s en bralettes van Olly worden gemaakt van gerecycled kant of van restmateriaal.

5. 100% duurzaam én sexy lingerie bij Underprotection

Dit Deense merk is hét bewijs dat duurzaam en sexy lingerie goed samen kunnen – en dat al sinds 2010. De lingerie van Underprotection wordt gemaakt van duurzame materialen zoals tencel, bamboe, biologisch katoen en gerecycled polyester en bananenblad en wordt gemaakt in eerlijke arbeidsomstandigheden.

Ook is deze koploper in duurzame lingerie lid van de Fair Wear Foundation. FWF is een organisatie die zich inzet voor betere werkomstandigheden voor kleermakers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️