Rosa Bertram
Rosa Bertram Duurzaamheid 24 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

5 x tips voor een duurzaam Halloween feestje

Wereldwijd wordt er jaarlijks op 31 oktober feest gevierd, want dan is het Halloween. Van oudsher is Halloween een feest om de oogst te vieren en het nieuwe jaar in te luiden in Ierland. Nu weten de meesten dat waarschijnlijk niet, maar t贸ch willen we die kans om samen te zijn met vrienden en geliefden natuurlijk niet ongezien voorbij laten gaan. Daarom delen we tips hoe jij dit jaar een verantwoord en duurzaam Halloween feest kunt vieren.
In een wereld waarin er oorlog is en het klimaat sneller opwarmt dan ons lief is, kan je als individu gelukkig heus voldoende doen, zo schreven we eerder deze week.

E茅n van die dingen is jouw keuzes op dagelijkse basis op een bewuste manier maken. O贸k als het gaat om het organiseren van een feest.

Een duurzaam Halloween dit jaar

Ben jij van plan om aankomend weekend een Halloween feestje te organiseren?聽Met deze tips maak je er dit jaar een duurzame Halloween van!

1. Natuurlijke of gerecyclede decoratie

Het is natuurlijk pas een 茅cht Halloween feest als er heuse Halloween decoratie is: van spinnenwebben tot bezemstelen aan het plafond.

Wil jij er dit jaar een verantwoord en duurzaam Halloween feest van maken? Zorg er dan voor dat de decoratie is gemaakt van natuurlijke materialen die biologisch afbreekbaar zijn, gemaakt zijn van een gerecycled materiaal (misschien door jouzelf?) 贸f die je volgend jaar weer kan gebruiken.

Niets is zo zonde als wegwerpproducten gebruiken.

2. Biologisch afbreekbare bekers en bestek

Hetzelfde geldt voor bekers. Skip plastic wegwerpbekers en ga liever voor glas (en geef bijvoorbeeld iedereen een sticker met zijn of haar naam erop geschreven) of ga voor biologisch afbreekbare bekers en bestek.

3. Biologische glitters en schmink

Glitters en schmink zijn natuurlijk niet te missen op een verkleedfeestje, maar onthoud dat je 贸贸k daarin duurzame afwegingen kunt maken. Van glitters is het inmiddels bekend dat het snel en makkelijk de natuur in belandt en deze beschadigt. Ga daarom liever voor een biologisch afbreekbare variant!

Hetzelfde geldt voor schmink of make-up: ga voor een diervriendelijke en vegan variant.

4. Serveer vega(n) hapjes

Bij een feestje horen natuurlijk ook lekkere hapjes. Schotel je gasten overheerlijke vega(n) hapjes en snacks voor. Want wist je dat de voedselindustrie verantwoordelijk is voor de meeste uitstoot van CO2? Door te kiezen voor plantaardige maaltijden en snacks, verminder je de ecologische voetafdruk van jouw feestje drastisch. Score!

Hierbij wat vega(n) inspiratie van ons culinaire zusje Culy, geheel in Halloween stijl:

Wil je als decoratie een typische uitgeholde pompoen? Maak van het vruchtvlees dan een soep en rooster de pitjes ter decoratie.

5. Verpakkingsvrije snoepjes

Bij Halloween horen ook lekkere snoepjes voor de kinderen en volwassenen. Wil jij een milieu-vriendelijk Halloweenfeestje organiseren? Kies dan voor snoepjes zonder verpakking of in een papieren verpakking.

N贸g leuker is het natuurlijk om zelf (vegan) koekjes te bakken, je kunt dan ze ter decoratie kleuren in oranje of zwart.

Happy Halloween!

3 x waarom zwarte katten geluk brengen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 馃

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt馃鈥嶁檧锔